FRANCO NERO, INVITAT SPECIAL AL BUCURESTI IFF 2015

Invitatul special al celei de-a 11-a editii a Festivalului International de Film Bucuresti este iconicul actor italian Franco Nero, care se va intalni cu publicul cinefil in ultimele trei zile de festival. Actorul va putea fi văzut in filmul Nymph, regizat de Milan Todorovic, autorul primului film cu zombies din istoria Serbiei: Zone of The Dead (2009). In 2014, Nymph a fost prezentat la Brussels International Fantastic Film Festival, Film4Frightfest, Grossman Fantastic Film and Wine Festival si la Sitges, in sectiunea Midnight X-Treme. Proiectia din cadrul Bucuresti IFF va avea loc si in prezenta regizorului.

Franco Nero s-a nascut pe 23 noiembrie 1941, iar primul sau rol principal, Django, din filmul cu acelasi nume al lui Sergio Corbucci (1966), l-a catapultat spre faima la varsta de 25 de ani, asigurandu-i un loc in galeria de eroi ai spaghetti western-urilor, galerie dominata de protagonisti puternici, misteriosi si cu sete de gloante. Au urmat roluri din ce in ce mai importante si solicitante pentru actor, in filme precum Vamos a matar, companeros (Sergio Corbucci), Tristana (Luis Bunuel), Keoma (Enzo G. Castellari), La Vacanza (Tinto Brass), Zanna Bianca (Lucio Fulci), Querelle (Rainer Werner Fassbinder), Confessione di un commissario di polizia al procuratore della repubblica (Damiano Damiani), Il cittadino si ribella (Enzo G. Castellari), Les Magiciens (Claude Chabrol), Jonathan degli orsi (Enzo G. Castellari), Die Hard 2 (Renny Harlin). Cel mai recent rol cunoscut spectatorilor este cel al lui Amerigo Vessepi din reinterpretarea marca Quentin Tarantino, Django Unchained. Toate aceste personaje si colaborari artistice au confirmat in repetate randuri gustul eclectic pe care actorul il are in ceea ce priveste cinema-ul, dar si forta, pasiunea si daruinta cu care se lanseaza in interpretarea rolurilor sale.

Franco Nero, pe buna dreptate, este unul dintre cei mai eclectici actori din “vechea garda”, activand in nenumarate genuri si subgenuri cinematografice de la spaghetti western, la filme de actiune, la drame, la arthouse, la polizzioteschi, horror si comedii. In 1967, in timp ce filmau pentru Camelot, Franco Nero si Vanessa Redgrave au devenit un cuplu. Dupa mai multi ani de relatie – in urma careia s-a nascut Carlo Gabriel Nero (scenarist si regizor) – si o despartire de peste trei decenii, cei doi s-au casatorit in 2006.

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.