JAZZAJ la ARCUB: Concert live Poland. Jazz. Celebrate!

Incepe luna mai cu un concert live senzational – cu ocazia Zilei Nationale a Poloniei, ARCUB impreuna cu Institutul Polonez din Bucuresti te invita sambata, 2 mai, de la ora 20:00, la o noua editie Jazzaj. Concertul Poland. Jazz. Celebrate!, sustinut de Atom String Quartet, reprezinta o sarbatoare a jazzului manifestata prin forta si emotia instrumentelor cu coarde. Evenimentul are loc la Sala ARCUB din str. Batiste nr. 14.

Inspirati de ritmurile latino, de folclorul irlandez si spaniol, precum si de muzica diferitelor regiuni din Polonia, Atom String Quartet este unul dintre cele mai interesante cvartete instrumentale si printre putinele grupuri muzicale din lume care interpreteaza jazz prin intermediul instrumentelor cu coarde. Infiintat in 2009, cvartetul s-a remarcat prin participarea la cele mai importante festivaluri de muzica din Europa (Berliner Jazztage, Jazz Baltica, Leipziger Jazztage, Festivalul Veranos de la Villa Madrid, Jazz Jamboree, Ethno-Jazz Festival de la Chisinau), prin concertele sustinute in cadrul Filarmonicilor din Berlin, Varsovia, Szczecin si Bialystok, precum si prin colaborarile cu artisti precum Bobby McFerrin, Gil Goldstein, Paolo Fresu, Wolfgang Haffner, Christian von Kaphengst, Rupert Stamm, Mathias Haus, Vladislav `Adzik` Sendecki, Leszek Mozdzer, Lars Danielsson, Zohar Fresco s.a., dar si cu orchestre si formatii din Polonia.

Compus din violonistii Dawid Lubowicz si Mateusz Smoczynski, alt-violistul Michal Zaborski si violoncelistul Krzysztof Lenczowski, Atom String Quartet este castigatorul celul mai prestigios premiu muzical polonez, “Fryderyk”” – in 2011 cu primul album lansat intitulat “Fade In” – “Debutul Discografic Jazz al Anului”, iar in 2012 cu albumul “Places” la categoria “Albumul Anului – Muzica Jazz”.

Biletele pot fi achizitionate de la Casa de Bilete ARCUB (Str. Batiste nr. 14) sau online pe bilete.arcub.ro. Preturi: 45 lei (Categoria I) si 35 lei (Categoria II). Elevii si studentii care se prezinta la Casa de Bilete ARCUB cu legitimatiile pot achizitiona bilete la pretul de 25 lei.

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *