Expozitie TOHOKU la PostModernism Museum din Bucuresti

PostModernism Museum este un centru cultural independent deschis la Bucuresti in primavara lui 2015, o initiativa privata, non-profit, a unui grup de manageri culturali si curatori romani. Intre 20 aprilie si 12 iunie 2015, PMM are ca invitat proiectul de expozitie “TOHOKU – Through the Eyes of Japanese Photographers”, pentru prima data in Romania.

Expozitia “Tohoku – Through the Eyes of Japanese Photographers” / “Tohoku – “Prin ochii fotografilor japonezi” a fost itinerata din Beijing, Sydney, Manila si New Delphi pana in Seattle, Chicago, Toronto, Tallinn, Zagreb si Budapesta. Este pentru prima data cand ajunge in România. Expozitia are ca si curator pe Kotaro Iizawa, recunoscut ca unul dintre cei mai importanti critici de fotografie din Japonia.

Vor fi expuse 120 de lucrari din partea a 9 fotografi individuali si un colectiv: Teisuke Chiba, Ichiro Kojima, Hideo Haga, Masatoshi Naito, Hiroshi Oshima, Naoya Hatakeyama, Meiki Lin, Masaru Tatsuki, Nao Tsuda, Sendai Collection.

In cadrul expozitiei se vor derula evenimente conexe, cum ar fi proiectie de Video Kabuki Theatre din partea Teatrului Radu Stanca Sibiu, prezentare carte unicat Dangale de Lucian Muntean – semne caligrafice sasesti care seamana cu ideograme japoneze sau ateliere pentru adulti si copii de caligrafie, origami, fukushima, go&shogi si manga.

Expozitia face parte din programul Noaptea Alba a Muzeelor (16 mai 2015).

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.