Pictura, Teatru si Istoria artei in luna mai la Fundatia Calea Victoriei

Fundatia Calea Victoriei va pune la dispozitie in luna mai cursuri si ateliere pentru a va explora creativitatea artistica. Puteti experimenta pictura in acuarela, pe suporturi si in stiluri diverse sau puteti invata tehnici si mecanisme teatrale. Cei pasionati sunt invitati sa invete despre Istoria artei si Istoria Picturii Engleze cu ajutorul unor imagini captivante, in compania lectorilor charismatici de la Fundatia Calea Victoriei.

Istoria PICTURII ENGLEZE: Mari artisti si lucrari celebre, cu Mihaela Irimia, din 4 Mai – Naiva si relativ previzibila, pictura timpurie din Anglia catolica are mai curand valoare documentar-istorica. Odata insa cu marile transformari aduse de convertirea la protestantism si cu revenirea la forme ale artei de obarsie artazinala, pictura engleza se afirma ca o contributie europeana de exceptie. Nume precum Hogarth, Reynolds, Constable, Turner, Blake si Pre-Rafaelitii intregesc galeria celebritatilor punctate de artisti de mare forta in serviciul coroanei engleze, apoi britanice.

Atelier practic de TEATRU, cu actrita Smaranda Caragea, din 5 Mai. Veti gusta un pic din metodele de tehnica teatrala, aplicandu-le si experimentand pe textele propuse. Orice text dramatic poate fi interpretat diferit de fiecare persoana in parte, chiar daca povestea este aceeasi, optiunea, scopul si bagajul de experiente ale fiecaruia fiind cele care fac ca textul sa fie transmis si receptionat diferit. Cursul se va finaliza printr-un mic spectacol la sediul fundatiei. Publicul va fi format din invitatii cursantilor.

Curs de ISTORIA ARTEI, cu Cosmin Ungureanu, din 8 Mai. Acest curs de istoria artei te invita la survolarea a mai bine de doua milenii din cronologia artei europene. Incercand sa pastreze un echilibru cat mai stabil intre popularizare si informatie de stricta specialitate, cursul vizeaza fixarea unor repere generale (artisti, evenimente, opere de arta celebre, inovatii artistice, evolutii stilistice etc.).

ATELIER DE PICTURA si creativitate, cu Maria Balan, din 13 Mai. Veti afla cum au luat nastere, cum au fost primite de public si de mediul artistic si ce au insemnat mai tarziu, in timp, patru mari curente artistice. Porniti de la intelegerea notiunilor de baza despre stilurile prezentate si dobanditi cunostinte de desen, culoare si compozitie. La fiecare intalnire suportul pe care veti picta va fi diferit si veti afla cum sa pregatiti suportul respectiv si care sunt pasii realizarii unei picturi cand vreti sa decorati un obiect de sticla, lemn, ceramica sau panza.

Atelier de PICTURA IN ACUARELA, cu Maria Balan, din 25 Mai. Veti parcurge cinci intalniri pline de expresivitate, culori, trairi, pe parcursul carora va veti familiariza cu tehnica acuarelei, veti folosi pastel si carbune pentru a imbogati lucrarile cu plasticitati aparte si va veti acomoda cu notiunile de baza legate de paginare, cromatica, tipuri de tuse, pete si linii in culoare.

Inscrierile la cursuri se fac la contact@victoriei.ro

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.