Tudor Gheorghe va preda o „Lectie” la Sala Palatului

Un indragostit declarat de vers, de rime, de cuvinte mestesugite si de limba romana, Tudor Gheorghe vine pe 7 mai pe scena Salii Palatului cu un spectacol inedit, un eveniment cultural de exceptie intitulat: „Lectia”. Un concert prin care maestrul va va face sa va reindragostiti de limba romana in maniera-i caracteristica: prin muzica, prin versuri, prin vorbe cu talc.

In doar 100 de minute, publicul va fi plimbat prin o serie de stari emotionale: de la meditatie, la umor, caci spectacolul acopera texte exceptionale, bijuterii cunoscute sau ascunse in lada de zestre a culturii romanesti, de la Dosoftei la Nichita Stanescu, menite sa aduca in centrul atentiei frumusetea si farmecul limbii romane. „Daca nu-ti pastrezi frumusetea limbii tale, nu poti sa vorbesti de dragoste” este premisa de la care Tudor Gheorghe a pornit atunci cand a creat acest spectacol.

„Departe de a cadea in didacticism, spectacolul meu „Lectia” are de la pledoaria pentru pastrarea curateniei limbii romane, la redescoperirea primelor manifestari literare prezentate cu umor, unele sub formula „stiati ca?”, de la candoarea exprimarii poetice a iubirii, romantice sau erotice, pana la cea mai frumoasa poezie de dragoste si pana la cum ne-am pierdut vocalele din cuvinte sau despre ce n-ar trebui sa uitam: sa iubim. Iata cateva din temele pe care le vom dezbate in spectacolul Lectia.” Tudor Gheorghe

Biletele pentru „Lectia” sunt disponibile la preturi variabile, in functie de categorie si, pot fi achizitionate prin reteaua Eventim de la magazinele Germanos, Orange, Vodafone, Domo, Carturesti, Humanitas, de la casa de bilete a Salii Palatului si online accesand, www.eventim.ro.

Share

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.