Agatha Christie sarbatorita de Editura Litera

Editura Litera sarbatoreste 125 de ani de la nasterea celei mai cunoscute autoare de romane politiste prin continuarea colectiei Agatha Christie, intr-un tiraj amplu si la un pret accesibil, cu distributie la toate chioscurile de ziare. Lansarea celor cinci noi volume are loc pe 11 mai, in parteneriat cu ziarul Libertatea, fiecare volum fiind disponibil in fiecare luni.

Cele cinci noi volume ale colectiei Agatha Christie sunt: Primele cazuri ale lui Poirot, Moartea vine ca un sfarsit, Trenul din Paddington, La hotelul Bertram si Calul balan.

Agatha Christie este cunoscuta in intreaga lume drept “Regina crimei”. A scris 80 de romane politiste si volume de povestiri, 19 piese de teatru si șase romane publicate sub pseudonimul Mary Westmacott. Hercule Poirot, cel mai celebru detectiv din romanele politiste creat de la Sherlock Holmes, apare inca din primul roman al Agathei Christie. Poirot si un alt detectiv imaginat de scriitoare, Miss Marple, au devenit faimosi la nivel mondial si au facut subiectul multor filme realizate pentru marele si micul ecran. Agatha Christie a mai scris nonfictiune, o autobiografie, dar si povestiri amuzante despre numeroasele expeditii in care a participat alaturi de sotul ei, arheologul Sir Max Mallowan. A murit in 1976.

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *