Locuri la Scoala de Vara FFI Rasnov pentru 15 studenti

Intre 31 iulie si 9 august 2015, in cadrul celei de-a saptea editii a Festivalului de Film Istoric Rasnov, 15 studenti si masteranzi pasionati de istorie vor putea participa gratuit la Scoala de Vara ASTRA. Cei care vor trimite un material pe tema situatiei actuale din Romania sau din lume vazuta prin ochii lui Nicolae Ceausescu vor avea sansa sa asiste la toate evenimentele festivalului si vor beneficia de acoperirea costurilor de cazare si masa.

Festivalul de Film Istoric Rasnov a ajuns la cea de-a saptea editie, fiind organizat in Cetatea Rasnov si Cinematograful Amza Pellea. Pe toata perioada acestui eveniment, initiatorii festivalului, Primaria Rasnov si Asociatia Mioritics, vor organiza Scoala de Vara Astra pentru tinerii interesati de istorie si discutii cu istoricii momentului.

Tema principala abordata in cadrul Scolii de Vara si in timpul editiei din 2015 a Festivalului de Film Istoric Rasnov va fi „Secesiune vs. Uniune”. Prin intermediul dezbaterilor si a proiectiilor de film vor fi analizate cauzele si consecintele miscarilor de secesiune si de uniune de-a lungul istoriei la nivel international. Partenerii Scolii de Vara sunt Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului si Memoria Exilului Romanesc, Institutul Roman de Istorie Recenta si Fundatia Calea Victoriei.

Pentru a castiga un loc la Scoala de Vara ASTRA, aplicantii trebuie sa trimita, pana la data de 30 iunie 2015, pe adresa mihai@mioritics.ro, CV-ul si un material (maximum 1 pagina A4, Times New Roman, 11) pe tema: „Un articol de pe blog-ul cetateanului Nicolae Ceausescu in anul 2015”. Mai mult, participantii trebuie sa aibă varsta cuprinsa intre 18 (impliniti cel mai tarziu la data de 31 iulie 2015) si 26 de ani si sa cunoasca limba englezs, la nivel mediu sau avansat. Organizatorii isi rezerva dreptul de face selectia aplicantilor inscrisi, in limita celor 15 locuri disponibile.

Share

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.