“PASAREA MAIASTRA” vine la TEATRUL DE PE LIPSCANI

Teatrul de pe Lipscani are placerea de a va invita, in data de 31 mai, ora 19:30, la reluarea spectacolului de succes al Adrianei Trandafir, “Pasarea maiastra – Maria Tanase”. Spectacolul, cu care actrita a facut istorie inca din anii ’80, castigand numeroase premii si distinctii, este prezentat in premiera pe scena Teatrului de pe Lipscani si este, in acelasi timp primul spectacol ce face parte din noul proiect cultural al teatrului, intitulat “Mari actori in recital” – un proiect ce va aduce pe scena Salii Mari a Teatrului de pe Lipscani mari artisti romani in recitaluri deosebite.

In Franta a fost Edith Piaf, portughezii o au pe Amalia Rodrigues. Mandria romanilor se numeste Maria Tanase (1913-1963). Vocea ei grava, profunda, a ramas de neuitat. Oameni simpli si personalitati proeminente, contemporanii ei, au vazut in aceasta cantareata inimitabila iesita din popor, o adevarata regina a cantului folcloric autentic.

Teatrul de pe Lipscani va invita sa deschideti portile timpului si sa pasiti prin ele alaturi de Adriana Trandafir in acest spectacol memorabil, care a facut istorie, inca de la premiera sa din 1988, de la Teatrul Odeon. Peste ani, Maria Tanase, Adriana Trandafir si spectacolul “Pasarea maiastra – Maria Tanase” si-au pastrat tineretea, prospetimea si unicitatea in tabloul cultural romanesc. Poftiti, asadar, la un regal muzical-teatral de exceptie, la Sala Mare a Teatrului de pe Lipscani.

“…jocul actritei cu nume de floare, nerv, glas si reflectii presarate intre taceri, impune prin naturalete, farmec, distinctie, intelegere in interior a unui destin care a trecut peste praguri si vami, spre a razbate…” (George Chirila)

“…in raza recitalurilor exponentiale se inscrie Pasarea Maiastra, de la Teatrul Odeon, reintanlnirea cu unica Adriana Trandafir, temperament eruptiv, colorit curcubeic, in complexele stari intruchipate. Surasul si lacrima, adancul teluric si poezia diafana sunt placate pe o cuceritoare sensibilitate, pe autenticitate si adevar. Adriana Trandafir, magnifica Pasare Maiastra a teatrului romanesc…” (Ion Tobosaru)

Biletele se pot procura de la casieria Teatrului de pe Lipscani, de luni pana duminica, in intervalul orar 12:00-22:00, si online, de pe www.bilete.ro.
Detalii: 0734.000.236
Pretul biletului: 35 RON
www.teatruldepelipscani.ro

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.