Expozitie Raluca Moisoiu si Radu Florea: R&R(o plastica a sufletelor- pereche)

Metropolis Art Colection si Danaartgallery va invita sa vizitati expozitia R&R-O plastica a sufletelor pereche, expozitie de pictura – Raluca Moisoiu si Radu Florea. Expozitia va fi deschisa in perioada 18 mai- 1 iunie 2015 in spatiul Metropolis Center, Str. Grigore Alexandrescu nr. 89-97, Bucuresti, langa Readers Cafe. Vernisaj: 18 mai, ora 19: 00.

Suflete-pereche, iata un binom existential de pret care, pentru Raluca Moisoiu si Radu Florea, presupune si un camp comun de manifestare. R&R, provine de la Raluca si Radu, care exploreaza impreuna si spatiul plastic, nu doar pe acela al traiului cotidian. Experienta de viata si de atelier in comun, chiar si in proiecte artistice separate, isi are uneori si efectele sale secundare, cu precadere observate de cei din jur: influenta reciproca, neintentionate similaritati cromatice si de expresivitate a liniei, dar si o tematica preponderent metafizica. Astfel, trairile celor dor si-au gasit forma, culoare si gest comun in trei lucrari pe panza care nu fac decat sa inchege cele douaă serii de autor, “Rugaciune” de Raluca Moisoiu si respectiv, “Stare de Balea” de Radu Florea.

Despre lucrarile seriei “Rugaciune”, un proiect plastic de Raluca Moisoiu
Pentru mine, seria “Rugaciune”, implineste o nevoie intensa si profunda a ultimilor ani, de intoarcere spre lumea Adevarului, Frumusetii si Puritatii. Este ca o aplecare interioara, tacuta, nestiuta, incomprehensibila. Intentia strabate campurile, racordandu-se apoi, la intoarcere, in vopseaua difuzata pe suportul pictural, concretizand astfel relatia ce are dublu sens.
Parte a unei teme mai vaste, abia deschise in anul 2014 si aflata in derulare, prezentele lucrari isi au radacinile in inefabilul clipelor de legare, de comunicare cu misterioasa lume, superioara fiintei umane, a carei amprenta o pastreaza in suflet, omul.
Aceste experiente si impresii, ce ies la suprafata ca scurte licariri ale unor lumini venite de foarte departe, constituie punctele de plecare ale cautarilor interioare, transformatoare.

Stare de Balea-Spiritul muntelui, un proiect plastic de Radu Florea
Exista o dinamica a muntelui. Care nu se lasa descoperita la prima vedere. Dupa ce am integrat in mine spiritul muntelui cu maiestria grandorii sale incremenite – doar in aparenta – abia apoi, dupa zile si ani de umblat, adormit si trezit in munte, am descoperit dinamica lui ascunsa. Muntele e viu. Chiar daca pulsatia sa energetica este practic insesizabila in prim-plan, al contactului fizic. In plan senzorial ii simt vibratia. Ma ajuta vantul, norii, soarele, apa de ploaie, zapada, aerul tare si pasunile alpine. Culoarea si forma lor care se schimba de la un anotimp la altul. Cand sunt conectat cu muntele, cu spiritul sau, simt aceasta schimbare mereu…
Asta inseamna pentru mine “starea de Balea”. Spiritul muntelui din Masivul FagaraS, care pune stapanire pe mine cand sunt acolo. O stare inalta, pura si permanenta. O port in mine peste tot pe unde ma duc. Asa am creat seria de lucrari expresionist-abstracte “Stare de Balea-Spiritul muntelui”. Sunt stari ale sufletului meu extaziat in fața spectacolului naturii perfecte.

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.