Lansarile Meteor Press la Bookfest 2015

Salonul International de Carte Bookfest 2015 isi va deschide portile miercuri, 20 mai 2015. Editura Meteor Press va asteapta cu standul propriu din pavilionul C2 de la Romexpo cu cele mai noi si mai incintante titluri din domeniile istorie, psihologie, religie, dezvoltare personala si profesionala, beletristica, carti pentru copii si de educatie, ghiduri turistice, gastronomie etc. Reducerile se vor situa intre 30% si 80%. Sunteti invitati sa luati parte la patru evenimente de lansare a unor importante lucrari de istorie, care va vor face cu siguranta curiosi si dornici sa le cititi:

JOI – 21.05.2015, ora 12.00 – la standul tarii invitate – Republica Ceha
Interogatoriu in departare, lucrare de referinta a lui Vaclav Havel, in traducerea lui Sorin Paliga, este – am putea spune – “o carte totala”, o carte despre tragedie si speranta, despre disperare si despre bucurie, o carte – asa cum spune insusi Havel – despre “o identitate umana“.
Invitati:
– doamna Jirina Vyoralkova – Secretar-sef la Centrul Ceh Bucuresti
– domnul Sorin Paliga – Profesor Conferentiar dr. la Universitatea Bucuresti, Facultatea de limba si literatura slava, traducator
– domnul Alexandru Radu – Profesor universitar dr. la Universitatea Crestina “Dimitrie Cantemir”, Facultatea de Stiinte Politice
– domnul Bedros Horasangian – Analist politic.

JOI – 21.05.2015, ora 18.00 – la standul Editurii Meteor Press
Bors ucrainean. De la statul sovietic la revolutia demnitatii, autor Piotr Pogorzelski, in traducerea doamnei Cristina Daniela Godun, ne prezinta o relatare a vietii in Ucraina contemporana, cartea fiind o sursa valoroasa de informatii cu privire la poporul ucrainean si mentalitatea oamenilor care-si duc viata intr-un spatiu situat intre Uniunea Europeana si Rusia.
Invitati:
– doamna Maja Wawrzyk – Directorul Institutului Polonez din Bucuresti
– domnul Armand Gosu – Profesor Conferentiar la Universitatea Bucuresti, Facultatea de Stiinte Politice
– doamna Cristina Daniela Godun – Traducator
– domnul Bedros Horasangian – Analist politic

VINERI – 22.05.2015, ora 16.00 – la standul Editurii Meteor Press
Istoria comunismului prin bancurile epocii, autor Ben Lewis, in traducerea lui Mihai Dan Pavelescu, beneficiaza de o abordare inedita: capitolele cronologice sunt despartite prin interventii auctoriale postmoderniste ce prezinta documentarile lui Lewis in fostele tari ale blocului sovietic, relatia sa personala cu o artista nostalgica a comunismului si propriile lui teorii sociologice despre bancurile politice.
Lev Trotki. Viata mea. Autobiografie, autor Lev Trotki, in traducerea lui Eugen Damian, este prima opera scrisa de Trotki in exil. Fara indoiala una dintre cartile de referinta ale istoricilor vremii, lucrare pe care autorul a considerat-o ca facand parte integranta din viata sa si a tratat-o ca pe o modalitate prin care se putea uita in urma la toate evenimentele la care participase pentru a le evalua in lumina propriei experiente si conceptii si pentru a continua lupta plecand din acest punct.
Invitati:
– domnul Adrian Cioroianu – Decanul Facultatii de Istorie din cadrul Universitatii Bucuresti
– domnul Ion M. Ionita – Redactor-sef la revista Historia
– domnul Petre Mihai Bacanu – Director executiv al ziarului Romania Libera
– domnul Bedros Horasangian – Analist politic.

VINERI – 22.05.2015, ora 18.00 – la standul Editurii Meteor Press
Agentul Storm. Spion in al-Qaeda, autori Morten Storm, Paul Cruickshank, Tim Lister, in traducerea lui Mihai Dan Pavelescu, ne prezinta o autobiografie extraordinara, palpitanta si convingatoare, care detaliaza activitatile jihadistilor din Europa, Africa si Orientul Apropiat si Mijlociu, dar si practicile uneori neortodoxe ale principalelor servicii de informatii mondiale.
Invitati:
– domnul Dorin Matei – Redactor-sef la revista Magazin istoric
– domnul Ion M. Ionita – Redactor-sef la revista Historia
– domnul Colonel (r) Filip Teodorescu – Presedinte al Asociatiei Cadrelor Militare in Rezerva si in Retragere
– domnul Bedros Horasangian – Analist politic.

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *