Ritmuri balcanice si jazz intr-un concert live inedit: COLOURS

ARCUB va invita sa gustati putin din savoarea muzicii balcanice! Sambata, 13 iunie, de la ora 20:00, BaLaKo va incanta publicul iubitor de muzica live prin concertul Colours, un mix inedit intre culoarea ritmica a Balcanilor si armonia clasica a jazzului. Noua editie Jazzaj va anima Sala ARCUB din strada Batiste nr. 14 printr-un spectacol muzical efervescent.

Muzica BaLaKo (Balkan Latin Kollective) ar putea fi asemanata cu o calatorie printre culturi si genuri muzicale, o reintoarcere catre atmosfera viscerala din filmele lui Kusturica, in cadrul careia ritmurile traditionale din folclorul balcanic si sunetele latine atragatoare sunt imbogatite de influente clasice de jazz. Traversand frontierele spatiale si muzicale din Cuba in Romania sau din Mexic in Ungaria si Slovacia, BaLaKo este copilul de suflet a cinci muzicieni profesionisti, instruiti si scolarizati in singura tara latina din Balcani, dar si in „insula tineretii”, Cuba: Marius Cristian Ciupitu – Chupi (tobe), Alexander Himely Benavides – El Nino (instrumente de percutie – congas), Omar Secada Dihigo (pian), Valentin Andrei Zachar – Zach (saxofon) si Antonio Segui Rolando – Tony (trombon). Pe scena, cei cinci muzicieni vor fi acompaniati de patru invitati speciali: Elena Ionescu (voce), Sebi Yoo (bas), Leonard Vasile (acordeon) si Sebastian Burneci (trompeta). Amestecul original de sunete eclectice impreuna cu o combinatie surprinzatoare de instrumente, precum si sinergia muzicienilor de pe scena transforma show-ul live BaLaKo intr-o experienta fascinanta, plina de pasiune, energie si vibratii pozitive.

Grupul muzical si-a facut debutul in 2013 la unul dintre cele mai cunoscute festivaluri de gen din lume, Montreux Jazz Festival, iar in anul urmator s-a remarcat pe scena North Sea Jazz Festival din Olanda. BaLaKo a impartit scenele internationale cu nume sonore precum Buena Vista Social Club, Manolito Simonet y Su Trabucco, Bamboleo, Havana Lounge, Billy Cobham sau Luis Conte.

Biletele pot fi achizitionate de la Casa de Bilete ARCUB (Str. Batiste nr. 14) sau online pe bilete.arcub.ro.
Preturi: 45 lei (Categoria I) si 35 lei (Categoria II). Elevii si studentii care se prezinta la Casa de Bilete ARCUB cu legitimatiile pot achizitiona bilete la pretul de 25 lei.

Detalii pe www.arcub.ro.

Share

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.