“RAMONA” in selectia oficiala “Curtas do Vila do Conde”

“Ramona”, in regia lui Andrei Cretulescu, este singurul scurtmetraj romanesc selectat in competitia oficiala a Festivalului International de Film Curtas do Vila do Conde. Ajuns la cea de-a 23-a editie, Curtas do Vila do Conde IFF, cel mai important eveniment de profil din Portugalia si unul dintre cele mai prestigioase festivaluri de film din Europa, se va desfasura intre 4 si 12 Iulie.

Scurtmetrajul lui Andrei Cretulescu a avut premiera mondiala in cadrul sectiunii “Semaine de la Critique” la Festivalul International de Film de la Cannes unde a castigat premiul “Canal +”. Premiera nationala a avut loc in cadrul Festivalului International de Film Transilvania (TIFF) unde a fost distins cu premiul pentru “Cel mai bun scurtmetraj românesc” (ex-aequo).

Violent, stilizat si fara dialoguri, “Ramona” ii are in distributie pe Rodica Lazar, Dorian Boguta, Andi Vasluianu, Serban Pavlu si Ana Ularu. Scenariul a fost scris de Andrei Cretulescu, imaginea poarta semnatura lui Andrei Butica, montajul a fost realizat de Catalin Cristutiu, scenografia de Malina Ionescu, iar de sound design sunt responsabili Alex Dumitru si Marius Leftarache.

Fost critic de film, Andrei Cretulescu a produs pentru HBO Romania primul sezon din serialul “In Deriva” si noua documentare originale. In 2011 a infiintat compania de productie Kinosseur. Dupa ce a produs lungmetrajul “Killing Time” (regia Florin Piersic Jr.), Andrei a scris si regizat “Bad Penny” si “Kowalski”, acesta din urma laureat cu premiul pentru Cel mai bun scurtmetraj la Festivalul de Film de la Zagreb, in 2014, si cu Premiul de Regie si de Interpretare (Andi Vasluianu) la Festivalul de Film European de la Lille, in 2015. “Ramona” este cel de-al treilea scurtmetraj al sau, realizat in aceeasi formula ca primele doua. In prezent, Andrei este in post-productie cu “Sapte luni mai tarziu”, primul scurtmetraj finantat de CNC, si in pre-productie cu primul lungmetraj, “Charlton Heston”.

“Ramona” este un scurtmetraj 100% independent, produs de Andrei Cretulescu (Kinosseur), Radu Stancu (deFilm) si Claudiu Mitcu (We Are Basca). Coproducatori sunt Dan Chisu (DaKino) si Eugen Kelemen (Digital Cube).

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *