Arta si creativitate in Octombrie la Fundatia Calea Victoriei

Fundatia Calea Victoriei va gazdui in luna Octombrie cursuri practice si teoretice de Fotografie, Desen, Pictura, Actorie si Istoria Artei. Fie ca vreti sa pictati, sa desenati, sa aflati mai multe despre istoria artei sau sa va dezvoltati abilitatile in teatru si fotografie, sunteti invitati in casa prietenoasa din Popa Soare 40 sa va bucurati de frumusetea si creativitatea acestor cursuri.

Primul curs la care sunteti asteptati este Cursul de DESEN: creion, carbune, pastel, din 7 Octombrie. Oricine poate invata sa deseneze, deoarece desenul poate insemna talent si imaginatie, dar in aceeasi masura poate insemna doar observatie, masuratori si exercitiu. La acest curs veti afla bazele desenului, cum sa folositi umbre si lumini, cum sa faceti un crochiu, dar si notiuni teoretice care va vor ajuta sa va largiti orizonturile.
Daca pasiunea voastra este fotografia si va doriti sa surprindeti prin lentila aparatului cele mai vii momente ale vietii, sunteti invitati la cursul de FOTOGRAFIE URBANA pentru incepatori , din 13 Octombrie. Atelierul va ofera cadrul relaxat in care puteti descoperi noi valente ale artei fotografice, invatand alaturi de alti oameni pasionati functiile tehnice ale apartului, dar si reguli de compozitie si de developare.
Vreti sa experimentati arta intr-o maniera practica? Sa va manifestati creativitatea si inspiratia?
Mergeti la CURSUL DE PICTURA: Arta portretului, din 22 Octombrie si aflati cum sa desenati sau pictati diferite tipuri de portret (academic, psihologic, autoportret sau chiar caricatura) si cum, cu ajutorul liniilor si petelor de culoare, puteti surprinde caracterul personajului. Veti exersa toate aceste cunostinte in trei portrete realizate la curs.
Daca va doriti sa scapati de emotii si sa relationati cat mai bine cu cei din jur, luati parte la jocurile inspirate din cadrul Atelierului practic de TEATRU, din 27 Octombrie. Pe parcursul celor 7 intalniri veti gusta un pic din metodele de tehnica teatrala, pe care le veti aplica si experimenta pe textele propuse. Astfel va veti stimula creativitatea si inspiratia pentru fiecare text in parte, iar la finalul cursului veti avea ocazia sa jocati un rol intr-un mic spectacol.
La final de luna, Fundatia Calea Victoriei a pregatit un CURS DE ISTORIA ARTEI: Antichitate, Renastere si Modernitate, din 29 Octombrie, pe parcursul caruia veti pasi in lumea fascinanta a artei si veti asculta povestea minunata a catorva secole din cronologia artei europene. Pornind din din Antichitate pana in secolul XX, veti vedea cum s-a configurat idealul estetic clasic, ce a insemnat Renasterea si cum s-a dezvoltat pictura baroca. Continuati cu avatarurile modernitatii: Romantism, Realism, Impresionism. Iar in final veti descoperi miscarile de avangarda si pictura abstracta.

Programul complet al cursurilor lunii octombrie pe www.victoriei.ro

Inscrierile se fac la adresa contact@victoriei.ro

Share

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.