Jazzaj la Arcub: Elevation

Jazzul suna cel mai bine la ARCUB! Pe 14 noiembrie de la ora 20:00, la ARCUB Batiste, JAZZAJ prezinta in premiera in Romania noul album ELEVATION – “Songs from Afar”. Cu acest album extrem de personal intitulat sugestiv “Songs from afar”, reputatul pianist de jazz de origine romana Lucian Ban lanseaza intr-un turneu european cel de-al doilea CD al quartetului ELEVATION. Noua aparitie discografica este editata de prestigioasa casa de discuri americana Sunnyside Records.

Alaturi de saxofonistul american Abraham Burton, de contrabasistul John Hebert, bateristul Eric McPherson si de invitatul lor special, violistul american nominalizat al premiile Grammy Mat Maneri, albumul “Songs from Afar” incorporeaza cunoasterea profunda a jazzului modern cu extraordinara voce a cantaretului transilvanean Gavril Tarmure, intr-un program muzical cu o identitate unica, ce traverseaza continente si stiluri deopotriva.

Mare-i noaptea sa nu dorm / Da ce sa faca bietu’ somn / Ca l-oi pune somn pe somn / Si-ntr-o noapte tat il dorm / Si l-oi pune tat pe-o lalta / Si tat l-oi dormi odata / … sunt versurile unei extraordinare si stravechi doine din Transilvania cantata de Gavril Tarmure in prima piesa de pe CD, unde aranjamentul pianistului Lucian Ban invaluie vocea in comentariul pasional al saxofonului si in acompaniamentul de jazz modal al grupului, care seteaza mood-ul intregului album.

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.