Voteaza pentru renovarea Bibliotecii “Gheorghe Lazar”!

Biblioteca Metropolitana Bucuresti doreste sa renoveze filiala “Gheorghe Lazar”, situata in cartierul Militari. Pentru a putea reamenaja biblioteca la interior si la exterior, BMB are nevoie de inca 10.000 lei, pe care spera sa ii obtina cu ajutorul voturilor din cadrul proiectului Remorca de Cercetare şi Activare.

In perioada 15 februarie – 15 martie, Biblioteca Metropolitana Bucuresti va invita sa votati zilnic Remorca de Cercetare si Activare din programul Mobilizăm Excelenta, si asa veti putea ajuta la obtinerea extra-finantarii de 10.000 lei. Linkul pentru votare poate fi accesat AICI.

“Cu 10.000 de lei in plus putem incepe amenajarea interioara si exterioara a Bibliotecii “Gheorghe Lazar” pentru redeschiderea ei in cursul anului 2016 si putem disemina catre un public cat mai larg rezultatele si lectiile invatate in cadrul acestui proiect pilot, dar si structurarea pasilor de urmat de catre alte biblioteci publice.”, se precizeaza pe pagina de Facebook a BMB.

Filiala GHEORGHE LAZAR s-a infiintat in iunie 1950, sub numele de Biblioteca Populara Nr. 20, avand ca adresa Bulevardul Pacii, Nr. 39 – Cartierul Militari. Pe 26 septembrie 1958 (prin Decizia Nr. 2451) se schimba denumirea Biblioteca Populara in Biblioteca Raionala GHEORGHE LAZAR, iar in 1982 va fi denumita Bilioteca Publica GHEORGHE LAZAR. Din 1968, biblioteca este mutata din B-dul Pacii, Nr. 39 in actualul sediu, situat in Str. Dealul Tugulea, Nr. 12 si coordonata de catre Biblioteca MIHAIL SADOVEANU.

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.