Ce mai citim in autobuz?

Carti voluminoase si grele, care nu ne permit sa le tinem cum trebuie atunci cand cu cealalata mana ne agatam de o bara in timp ce incercam sa ne pastram echilibrul in aglomeratie? Mai degraba carticele subtiri si usoare, cu care sa nu ne luptam pentru a le mentine intre degete si care sa fie gata intr-un drum dus-intors!

Recomandarile noastre de carti numai bune de luat in lungile (cel putin in Capitala) calatorii cu autobuzul cuprind trei scurte volume de mister, thriller si SF aparute la Editura Tritonic.

Prima dintre ele este “Crima in Centrul Vechi”, de Lucia Verona, aparuta in colectia Mystery & Thriller. Cartea contine cinci povestiri care o au ca personaj principal pe Stella Marian-Harrington, pe care o cunosteam deja din “Crima de la jubileu”. Pe langa cariera muzicala, diva a prins gust pentru rezolvarea diferitelor crime care se petrec in jurul ei, spre incantarea inspectorilor de politie, pe care ii scoate din impas si spre nemultumirea sotului doamnei, lordul Peter Harrington, care isi face mereu griji pentru ea. Cele cinci povestiri scrise in stilul vivace si fermecator al Luciei Verona se citesc cat ai bate din palme si te lasa cu sentimentul ca orice crima poate fi rezolvata atata vreme cat exista minti ascutite care sa desluseasca misterele.

A doua recomandare, de data aceasta pentru iubitorii literaturii science fiction, este “Numaratoarea inversa”, de Eugen Lenghel. Autorul reuneste in acest volum sase povestiri scrise intre anii 1988 si 2012, in care va veti intalni cu oameni care traiesc intr-un viitor al contactelor cu alte civilizatii, un viitor al calatoriilor pe alte planete, un viitor al tehnologiilor evoluate, al transformarilor de tot felul, oameni care, pe de o parte, seamana mult cu cei ai prezentului, iar pe de alta parte sunt cat se poate de diferiti. Cele 100 de pagini pe care le incepeti cand va urcati in autobuz abia va vor ajunge pana la intoarcere! 🙂

Ultima carte pe care v-o recomandam astazi este “Vanatoare de asfintituri pe Strada 42”, de Bogdan Hrib, un volum de cinci povestiri extrem de captivante. Patru dintre ele se regasesc intr-un volum pe care vi l-am semnalat mai demult, intitulat “3+1”, iar a cincea este cea care da titlul cartii actuale. Cele cinci povestiri, unele bine infipte in realitatea imediata, altele trecand in zona de SF va vor face fie sa zambiti, fie sa va puneti o intrebare sau doua, fie sa va alaturati mental unor anchete mai putin obisnuite. Cert e ca actiunea micilor bucati de proza va va prinde, asa ca aveti grija sa nu coborati cu trei statii mai tarziu! 🙂

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *