Festivalul International de Film NexT implineste 10 ani

Festivalul International de Film NexT implineste anul acesta 10 ani si aduce in fata publicului romanesc cele mai noi si mai inovatoare scurtmetraje din toate colturile lumii, alese din peste 2.000 de filme inscrise. Proiectiile de film vor fi completate de seminarii conduse de nume cunoscute din lumea cinematografiei, concursuri si o serie de evenimente speciale.

Editia aniversara de anul acesta se va desfasura intre 7 si 11 aprilie la Cinema Muzeul Taranului si Cinema Elvira Popescu si intr-o serie de spatii neconventionale, amenajate special pentru a gazdui proiectii de film.

De la filme narative clasice la experimente inovatoare formal sau filme asumat politice, selectia realizata anul acesta de criticul de film Irina Trocan si cei doi noi selectioneri Massimiliano Nardulli si Oana Ghera reuneste stiluri si influente cinematografice diverse, propunandu-si sa ofere publicului roman o privire cat mai cuprinzatoare asupra productiei de scurtmetraj la nivel international.

„Am incercat in cei 10 ani de NexT sa pastram viu spiritul liber, inventivitatea si solidaritatea in comunitatea cinematografica, asa cum le-am invatat de la Cristi Nemescu si de la Andrei (Otto) Toncu. Sper din tot sufletul ca am reusit si ca vom putea sa continuam sa plantam aceste valori atat in tinerii cineasti cu care ne intalnim la NexT, cat si – sau poate mai ales – in publicul NexT.”, spune Ada Solomon, directorul Festivalului International de Film NexT.

Mai multe detalii despre editia aniversara vor fi anuntate in curand.

Share

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.