Expozitie dedicata lui Tristan Tzara: TZARA.DADA.ETC.

O expozitie dedicata aniversarii a 100 de ani de dadaism, realizata de Erwin Kessler, cu lucrari din colectia familiei Emilian Radu va asteapta sa o vizitati la sediul ARCUB din Gabroveni. Expozitia, intitulata TZARA.DADA.ETC., este cea mai ampla retrospectiva a creatiilor si publicatiilor lui Tristan Tzara organizata vreodata in Romania.

TZARA.DADA.ETC. este prima expozitie la nivel international care prezinta o mare parte din opera poetica de prima editie a lui Tzara, ilustrata de marii artisti ai lumii cu care a colaborat. In cadrul expozitiei sunt prezentate desene si lucrari originale de grafica semnate de avangardisti precum André Breton, Pablo Picasso, Henri Matisse, Joan Miró, Sonia Delaunay, carti de artist si publicatii avangardiste istorice, afise ale unor manifestari dadaiste interbelice, cat si o colectie impresionanta de fotografii de epoca reprezentandu-l pe Tristan Tzara in toate etapele vietii sale.

Expozitia TZARA.DADA.ETC. poate fi vizitata pana pe 26 aprilie, in intervalul orar 14.00-22.00, la ARCUB (Str. Lipscani, nr. 84-90).

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.