Ovidiu Anton reprezinta Romania la Eurovision 2016

Ovidiu Anton va reprezenta Romania la concursul Eurovision 2016 cu piesa “Moment of Silence”, dupa ce a fost votat de public in urma reprezentatiei sale din finala Selectiei Nationale, difuzata la TVR pe 6 martie. Ovidiu a adunat 6 585 voturi si va concura pe 12 mai in a doua semifinala Eurovision, care se va desfasura la Stockholm, in Suedia.

Ovidiu Anton a declarat ca a compus piesa “Moment of Silence” in zilele imediat urmatoare tragediei de la Clubul Colectiv, care a cutremurat Romania in toamna lui 2015. Nascut pe 24 februarie 1983, premiat in trecut la diverse festivaluri de interpretare, Ovidiu a mai participat la preselectiile nationale Eurovision si in 2010, 2012, 2013 si 2015, dar abia acum a reusit sa primeasca cele mai multe voturi in finala.

“Acum, la finalul Selectiei Nationale, va pot dezvălui faptul ca Ovidiu a primit cele mai multe puncte si in preselectie, intr-o competitie de aproape 100 de piese. In seara semifinalei, tot el a fost cel care a obtinut cel mai mare punctaj din partea juriului de specialisti si a trecut in finala. In această seara, publicul a votat la fel, ceea ce confirma inca o data valoarea piesei: cele mai multe voturi l-au calificat pe Ovidiu Anton pentru finala de la Stockholm.”, a declarat Iuliana Marciuc, producator general Eurovision Romania, pe site-ul eurovision.tvr.ro.

Concursul cantecului european va avea loc la Stockholm, Suedia, in zilele de 10, 12 si 14 mai. 43 de tari iau parte la aceasta editie, cu trei mai multe decat anul trecut. Romania va participa in a doua semifinala Eurovision, cea din 12 mai, alaturi de Albania, Bulgaria, Danemarca, Georgia, Slovenia, Norvegia, Ucraina, Belgia, Letonia, Belarus, Irlanda, Elvetia, Macedonia, Australia, Lituania, Polonia, Israel si Serbia.

Sursa foto: eurovision.tvr.ro

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.