Rossini si Schumann se aud in weekend la Sala Radio

Dirijorul de origine italiana David Crescenzi, director artistic si dirijor principal al Operei din Cairo, va invita sa ascultati „Stabat Mater”, partitura semnata de Gioachino Rossini, pe 11 martie, de la ora 19.00, in interpretarea Orchestrei Nationale Radio. Premiera absoluta a lucrarii la Paris, in 1842, a fost un triumf in epoca.

Solistii pe care ii veti asculta la Sala Radio sunt Sorina Munteanu – soprana, Antonela Barnat – mezzosoprana, Adrian Dumitru – tenor si Cristian Hodrea – bariton. Evenimentul va avea loc cu participarea Corului Academic Radio, pregatit pentru prima oara de noul sau dirijor, Ciprian Tutu.

In aceeasi seara veti avea parte la Sala Radio si de Schumann: Concertul in la minor pentru pian si orchestra, in interpretarea pianistei Dana Borsan, solista a Orchestrelor si Corurilor Radio. O frumoasa partitura a curentului romantic, concertul a avut premiera absoluta in 1846, in interpretarea solistica a sotiei compozitorului, apreciata pianista Clara Schumann.

Biletele sunt disponibile pe www.eventim.ro, in magazinele Germanos, Orange, Vodafone, Domo, Carrefour, librariile Carturesti, Humanitas, in benzinariile OMV si la casa de bilete a Salii Radio.

Credit foto: Stefan Sandu – Mediafax

Share

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.