Leontina Vaduva si Grigore Lese canta pentru “Suflet in culori”

Asociatia pentru Muzica, Arta si Cultura si Asociatia Help Autism organizeaza cea de-a treia editie a evenimentului “SUFLET IN CULORI”, concert caritabil in beneficiul copiilor cu autism sambata, 2 aprilie 2016, incepand cu ora 19.00, pe scena Ateneului Roman din Bucuresti. Invitatii serii sunt Leontina VADUVA, Grigore LESE, Nicolae LICARET si Laure CAMBAU.

Pe 2 aprilie este Ziua Internationala a Constientizarii Autismului si, incepand cu anul 2014, in preajma acestei zile, cele doua asociatii alaturi de mari artisti, sponsori si iubitori de arta isi dau mana intr-o dupa-amiaza dedicata oamenilor cu suflet frumos, o initiativa menita sa aduca sub aceeasi bagheta cultura si constientizarea autismului in Romania. Soprana Leontina Vaduva, in anul de sarbatorire a celor 30 de ani de cariera, muzicianul Grigore Lese, organistul Nicolae Licaret si pianista franceza Laure Cambau sunt artistii care vor da culoare spectacolului, desfasurat anul acesta chiar pe 2 aprilie.

Biletele se gasesc pe www.bilete.ro, in oficiile Postei Romane, in magazinele InMedio semnalizate Bilete.ro si in magazinele Germanos. Fondurile colectate in urma vanzarii de bilete vor fi directionate catre programele de terapie pentru copiii cu autism derulate de Asociatia Help Autism.

In Romania, sunt aproximativ 30 000 de persoane care sufera de Tulburari din Spectrul Autismului. In lume, 1 din 68 de copii sufera de aceasta tulburare. Autismul poate sa apara in orice familie, indiferent de rasa, etnie, zona geografica, nivel de educatie. Autismul nu se poate vindeca, dar cu interventie timpurie intensiva, pana la 47% dintre copiii cu autism pot trai o viata independenta. Fara terapie, simptomele autismului si comportamentele disfunctionale se agraveaza in timp. Din pacate, aceasta interventie este de durata si foarte costisitoare, iar costurile depasesc de cele mai multe ori veniturile unei familii. Iata de ce o campanie de strangere de fonduri se impune, pentru ca tot mai multi copii sa poata beneficia de terapie adecvata si pentru a reusi integrarea lor in scoala si societate.

Asociatia Help Autism se implica activ de peste cinci ani in derularea de programe de constientizare a autismului, diagnostic precoce si interventie timpurie pentru copiii cu autism. Considerata varf de lance in actiunile de schimbare a statutului autismului in Romania, pe langa servicii de terapie oferite in cele 4 centre, o filiala si la domiciliu, Asociatia Help Autism desfasoara activitati de lobby, parteneriate public-private si este co-organizator al Conferintei Internationale ABA – stiinta care sta la baza terapiilor de recuperare in autism.

Evenimentul din 2 aprilie este organizat de Asociatia pentru Muzica, Arta si Cultura si Asociatia Help Autism, in parteneriat cu Centrul InfoEuropa din cadrul Ministerului Afacerilor Externe, Filarmonica George Enescu, Muzeul National al Satului „Dimitrie Gusti”, Kaufland Romania, Tarom, Floria.ro, Grand Hotel Continental si Wagner Arte Frumoase si Povesti.

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *