Nou la Litera: “Sa bati din palme cu o singura mana”

Dupa ce a castigat Premiul Man Booker 2014 pentru “O cale ingusta spre nordul indepartat”, Richard Flanagan revine cu o carte scrisa intr-un stil unic: “Sa bati din palme cu o singura mana”, o poveste care zugraveste barbaria unei lumi vechi si asprimea unei tari noi, unde destine fara speranta cauta sa se rascumpere prin iubire.

Intr-o noapte geroasa din 1954, o femeie coboara treptele baracii unde spera sa inceapa o noua viata si dispare in iarna australiana, lasand in memoria Sonjei, fiica ei de trei ani, doar ecoul unui cantec de leagan. Treizeci si cinci de ani mai tarziu, Sonja se intoarce in locurile copilariei, cautand sa inteleaga motivele acestui abandon. Isi intalneste tatal, a carui cumplita furie a alungat-o de acasa, si trebuie sa infrunte demonii trecutului care i-a bantuit parintii: ororile ocupatiei naziste din Slovenia, tara ei de origine.

“Flanagan insufla acestei povesti australiene o sensibilitate est-europeana à la Milan Kundera… Sa bati din palme cu o singura mana este un roman menit sa devina clasic.” (Sunday Herald Sun)

Romanul poate fi gasit in reteaua de Bookstop Litera, in toate librariile din Bucuresti si din tara si online pe www.litera.ro si www.elefant.ro. Cartea este disponibila atat in editie tiparita, cat si digitala.

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.