Familia Portokalos revine in “Nunta a la grec 2”

Mai tineti minte filmul “Nunta a la grec”, aparut acum vreo 14 ani, in care o familie de greci americanizati a suferit un soc cand fiica lor a decis sa se merite cu un xeno? 🙂 Ei bine, pe 1 aprilie va avea premiera in Romania “Nunta a la grec 2/My Big Fat Greek Wedding 2”, continuarea aventurilor familiei Portokalos din Chicago.

Daca in filmul din 2002, nominalizat la Oscar pentru scenariul scris de Nia Vardalos, Toula si Ian (John Corbett, Aidan din “Sex and the City”) se casatorisera cu mare scandal, acum a venit randul unui nou soc in clanul Portokalos: parintii Toulei afla ca certificatul lor de casatorie nu este semnat de preotul care a oficiat ceremonia, deci nu este valabil. Prin urmare, Gus si Maria nu sunt casatoriti. Iar cand vine vorba de repetat nunta, Gus crede ca e vorba de o simpla formalitate si nu ia lucrurile prea in serios, insa Maria, care l-a suportat timp de 50 de ani cu toate nebuniile lui, nu vrea sa il ia de sot decat daca este ceruta asa cum trebuie. Conflictul dintre parinti capata proportii colosale, ca doar grecii nu sunt oameni care sa fiarba la foc mic, dar el nu e singura problema pe care Toula-cea-care-le-rezolva-pe-toate o are: ea trebuie sa reaprinda scanteia pasiunii din relatia cu Ian, in timp ce e nevoita sa faca fata si plecarii fiicei sale la facultate… in alt oras.

O familie mare, galagioasa si agitata, dar unita la bine si la rau, sentimente puse pe tapet fara menajamente, scandaluri si impacari, dar si munti de mancare delicioasa sunt ingredientele acestei comedii pe care o puteti vedea cu mic, cu mare, daca doriti sa va relaxati si sa va amuzati. Personal, mi-a placut foarte mult strabunica Mana-Yiayia, care, cu naturaleteta specifica varstei extrem de inaintate, facea tot felul de trasnai si aparea in locuri in care nimeni nu se astepta s-o vada. 🙂

Nia Vardalos, care a scris din nou scenariul si a fost si producatoare, nici nu a vrut sa ia in considerare o continuare a filmului fara a avea toata distributia celui de dinainte. Michael Constantine, interpretul lui Gus, a spus: “A fost minunat să ne adunam din nou cu totii. A fost o mare reuniune de familie.”, iar Nia a adaugat: “Mi s-a parut haios sa-l vad pe Kirk Jones, regizorul nostru britanic, lucrand cu o distributie asa de colorata, atat de etnica. Nimeni nu-l auzea spunand ceva, pentru ca noi vorbeam cu totii. Mult… Si foarte tare!”

Multumim Freeman Entertainment pentru invitatia la avanpremiera care a avut loc la Grand Cinema & More din Baneasa Shopping City.

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *