Violonista Sarah Chang concerteaza in Cluj si Bucuresti

Sarah Chang, invitata de trei ori la Festivalul Enescu, concerteaza pe 15 aprilie la Opera Nationala Romana Cluj-Napoca si pe 16 aprilie la Sala Palatului Bucuresti. Violonista de origine coreeana, in varsta de 35 de ani, acompaniaza Orchestra Simfonica Bucuresti, sub bagheta dirijorului José Luis Gomez.

Sarah Chang va canta pentru prima data in Romania Concertul pentru vioara nr. 1 al compozitorului Max Bruch. „Concertul Bruch este inainte de toate foarte frumos, iti atinge inima cu romantism si este plin de dragoste. Este un concert foarte popular si accesibil. Poate fi ascultat la orice varsta si in orice perioada a vietii.” spune artista. Sarah Chang canta pe o vioara Guarneri del Gesù, instrument care a apartinut mentorului sau, Isaac Stern ai pe care l-a achizitionat dupa ce a probat zece viori Stradivarius si opt del Gesù. George Enescu si Nicolo Paganini au cantat tot pe o vioara Guarneri del Gesù.

Programul spectacolului este urmatorul:

Felix Mendelssohn – Uvertura „Hebridele” („Grota lui Fingal”)
Max Bruch – Concertul pentru vioara nr. 1, Op. 26
pauza
Ludwig van Beethoven – Simfonia Nr. 7, Op. 92

Biletele pentru cele doua concerte se gasesc la casele de bilete ale salilor de spectacol si online, pe vandbilete.ro, bilete.ro, eventim.ro.

Evenimentul face parte din programul national-cultural “Arta contra Drog 2016”, un proiect initiat de Asociatia Culturala de Teatru, Muzica ai Film “Dracula” si CIADO Romania.

Share

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.