„Mama, ce zi!”

Sa fii un tata vaduv care isi creste singur cele doua fiice, dintre care una adolescenta, nu e un lucru tocmai simplu. Cum nu e nici sa fii o mama divortata, care se ocupa de cei doi fii in majoritatea zilelor saptamanii. Dar nici sa fii un cuplu de parinti tineri, care muncesc si care isi cara bebelusul pe la serviciu n-are cum sa fie usor! 🙂

Aceste personaje si inca vreo cateva sunt cele pe care pune reflectoarele comedia cu accente de drama „Mother’s Day/Mama, ce zi!”, in regia lui Garry Marshall. De-a lungul saptamanii care precede Ziua Mamei, fiecare dintre acesti oameni se gandeste nu doar la sarbatoarea care bate la usa, ci si la dramele propriei existente. Sandy (Jennifer Aniston) trebuie sa se impace cu vestea cum ca fostul ei sot, cu care pastrase o relatie civilizata, se recasatoreste cu o femeie mult mi tanara, precum si ideii ca de-acum inainte, cei doi fii ai ei vor avea… doua mame. Bradley (Jason Sudeikis) trebuie sa se desprinda de trecutul fericit alaturi de sotia lui pe care o pierduse de curand, sa incerce sa fie intelegator cu fetele lui pentru care e si tata si mama si sa isi deschida inima, pentru ca nu se stie cum se va indragosti din nou. Miranda (Julia Roberts), o femeie de cariera, trebuie sa faca pace cu trecutul si sa imbratiseze noua postura de mama, dar si de bunica. Parintii rasisti si homofobi a doua surori mature (interpretate de Kate Hudson si Sarah Chalke) trebuie sa treaca peste socul de a afla ca una dintre fiicele lor e casatorita cu un indian, iar cealalta este lesbiana.

Personajele, ale caror existente se impletesc de-a lungul actiunii, au de furca in primul rand cu demonii interiori, care le submineaza evolutia si ii imping sa spuna si sa faca lucruri neplacute (sau trasnite), dar ele invata, unele brusc, altele treptat, sa dobandeasca o alta atitudine fata de viata si fata de cei din jur. Personajele nu starnesc antipatie, nu exista un „bad guy”, doar oameni ca toti oamenii, mai puternici sau mai slabi, mai concilianti sau mai incapatanati sau dominati de prejudecati, fiecare manat de obsesiile personale si refractar in fata schimbarilor. Filmul are partea lui de dramatism, dar pe deasupra tuturor intamplarilor pluteste un umor delicat. Ba chiar, daca mergeti sa-l vedeti, veti da peste cateva scene care va vor aduce un hohot bun de ras.

In incheiere, ar mai fi de spus ca „Mother’s Day/Mama, ce zi!” a intrat in cinematografele din Romania pe 13 mai, distribuita la noi de Freeman Entertainment, carora le multumim pentru invitatia la avanpremiera; aceasta a avut loc la Grand Cinema & More din Baneasa Shopping City, pe data de 10 mai. Partenerii lansarii au fost profesionistii de la Beauty One, care le-au rasfatat pe doamnele prezente la avanpremiera.

Share

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.