Drama “Caini” a castigat trofeul TIFF

Filmul “Caini” (regia: Bogdan Mirica – FOTO), distins de curand cu Premiul FIPRESCI la Festivalul de la Cannes, a castigat Trofeul Transilvania si Premiul in valoare de 15.000 de euro. Premierea a avut loc pe 4 iunie la Teatrul National Cluj, la gala de inchidere a celei de-a 15-a editii a Festivalului International de Film Transilvania (TIFF).

Juriul format din Wieland Speck (directorul sectiunii Panorama de la Berlinale), Bill Guentzler (directorul artistic al Cleveland International Film Festival), Margita Gosheva (actrita), Tomasz Wasilewski (regizor) si Catalin Cristutiu (monteur) a decis si castigatorul Premiului pentru cea mai buna regie, in valoare de 5000 de euro: Avishai Sivan, “pentru felul in care descrie lupta dintre religia organizata si cautarea adevarului in viata” in “Tikkun”. Lui David D’Ingeo, actorul din “Un loc la umbra / De l’ombre il y a” i-a revenit Premiul pentru Cea mai buna interpretare, in valoare de 1.000 de euro, in timp ce Monika Maydenova si Alexander Benev au fost recompensati cu Mentiunea Speciala a Juriului pentru interpretarea din “Sete/ Thirst”.

Tudor Giurgiu a introdus-o pe invitata de onoare a serii, actrita Sophia Loren, distinsa cu Premiul pentru intreaga cariera, inmanat de Madalina Ghenea. Sophia Loren s-a declarat extrem de emotionata si a promis publicului ca va reveni si anul viitor. Carmen Galin a fost distinsa, la randul sau, cu Premiul de Excelenta, prezentat de Catalin Stefanescu si oferit de Mercedes-Benz. Actrita a multumit festivalului si publicului, spunand ca “este o bucurie sa fie onorata la Cluj, orasul unde a vazut primul film la cinematograf si care si-a lasat amprenta asupra intregii ei vieti”.

Lista completa a castigatorilor poate fi consultata AICI.

Foto: Vlad Cupsa

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.