Orchestra de Camera Radio inchide stagiunea cu Mozart si Haydn

Orchestra de Camera Radio prezinta miercuri, 15 iunie, de la ora 19.00, ultimul concert din stagiunea 2015-2016, un eveniment care aduce in fata publicului bucurestean un invitat de marca: tanarul pianist Florian Mitrea. Concertul de la Sala Radio va fi dedicat exclusiv clasicismului muzical austriac prin cei doi celebri reprezentanti ai sai: Mozart si Haydn.

Pianistul Florian Mitrea a castigat in 2014 premiul I la concursul international de la Lagny-sur-Marne (Franta) si premiul al III-lea si Premiul Special pentru cea mai buna interpretare a unui concert de Mozart la Concursul International ARD, München. Lista de distinctii continua cu premii la Concursul Viena Panmusica si la Concursul National Beethoven din Marea Britanie, in 2010.

Cei prezenti pe 15 iunie la Sala Radio vor putea asculta Mozart: “Adagio si fuga in do minor” si “Concertul nr. 23 in la major pentru pian si orchestra” (in interpretarea solistica a lui Florian Mitrea) si Haydn: “Simfonia nr. 100 in sol major – Militara”, denumire datorata celei de-a doua parti a lucrarii in care trompetele si instrumentele de percutie creeaza o sonoritate de fanfara. Evenimentul se va desfasura sub bagheta lui Gabriel Bebeselea, dirijor principal al Filarmonicii din Sibiu, al Operei Nationale Romane Cluj-Napoca si al Filarmonicii de Stat “Transilvania” din Cluj-Napoca (incepand din stagiunea urmatoare).

Concertul poate fi ascultat in direct pe toate frecventele Radio Romania Cultural si Radio Romania Muzical din tara si in streaming live pe internet pe www.radioromaniacultural.ro si www.romania-muzical.ro. Biletele sunt disponibile pe www.eventim.ro, in magazinele Germanos, Orange, Vodafone, Domo, Carrefour, librariile Carturesti, Humanitas, in benzinariile OMV si la casa de bilete a Salii Radio.

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.