Expozitia New Artists se deschide pe 12 iulie

ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului Bucuresti va invita la expozitia New Artists, care cuprinde o selectie de lucrari de arta contemporana semnate de saisprezece nume proaspete din lumea artistica romaneasca. Artistii au absolvit Universitatea Nationala de Arte Bucuresti in ultimii ani sau sunt inca inrolati intr-o forma de studiu.

Vernisajul expozitiei va avea loc marti, 12 iulie 2016, la ora 19.00. Artistii ale caror lucrari au fost selectate pentru expozitie sunt: Francesca Badea, Raluca Bajenaru, Dimitrie Budiaci, Alin Carpen, Alexandru Dascalu, Albert Kaan, Rudy von Kronstadt, Raluca Macovei, Ioana Marsic, Bianca Mann, Alexandru Marcus, Catalina Moldoveanu, Ioana Niculescu-Aron, Radu Pandele, Andreea Vladut, Ema Voinescu. Tinerii au absolvit diverse departamente din cadrul Universitatii Nationale de Arte Bucuresti si folosesc medii de expresie diferite, de la pictura, sculptura si asamblaj, pana la video, performance sau tehnici mixte.

Desi legati sub o forma sau alta de traditie – prin tehnici, prin materiale sau prin teme, artistii noi cauta moduri personale de a exprima idei care cu siguranta au mai fost exprimate de alte voci, in alte contexte, insa sensul lor se schimba si se adapteaza noului context si noilor vecinatati. Selectia a fost realizata de artista Simona Vilau, curatoarea expozitiei.

Expozitia, care poate fi vizitata gratuit in perioada 12 iulie – 12 august, zilnic intre orele 14.00-22.00, sustine candidatura orasului Bucuresti la titlul de Capitala Europeana a Culturii – Bucuresti 2021.

Share

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.