Natura, om, natura umana: “Legenda lui Tarzan”

Nu cred ca exista multe persoane din generatia mea care, in copilarie, sa nu se fi jucat de-a Tarzan, Jane si tribul de maimute, care sa nu fi incercat macar o data sa se dea pe liane prin padure (sau pe o sfoara legata prin casa) “ca Tarzan” sau care sa nu fi testat macar o data cum suna “strigatul lui Tarzan” scos din propriul gat.

Asa cred ca se explica publicul numeros de la avanpremiera filmului “The Legend of Tarzan/Legenda lui Tarzan”, care a avut loc saptamana trecuta la IMAX, in Cinema City din AFI Palace Cotroceni – o alta explicatie fiind prezenta in rolul principal a lui Alexander Skarsgard, preferatul doamnelor de pretutindeni. 🙂 Ce-i drept, se pare ca Alex a depus un efort maricel timp de vreo patru luni pentru a intra cat mai bine in pielea personajului: a facut antrenamente de doua ori pe zi si nu a consumat deloc lactate, zahar si alcool.

In filmul de actiune/aventura “Legenda lui Tarzan”, avandu-l la carma pe David Yates (cel care a regizat o parte dintre filmele seriei Harry Potter), fostul Tarzan, stabilit la Londra cu adevarata sa identitate – lord Greystoke John Clayton al III-lea – si cu sotia Jane Clayton (Margot Robie), fosta Porter, e rugat insistent sa se intoarca in Africa si sa faca un raport pentru regele Belgiei in ceea ce priveste dezvoltarea statului Congo. Dupa ce initial refuza misiunea pe motiv ca in Africa e prea cald 🙂 Tarzan accepta pana la urma sa plece pe meleagurile copilariei, sa renunte la costume si protocoale si sa isi acceseze latura salbatica mascata bine in ultimii ani.

Ce nu stiu nici Tarzan, nici Jane, nici Dr. George Washington Williams (Samuel L. Jackson) care ii insoteste ca trimis american este ca invitatia nu a fost lansata de regele Belgiei, ci de Leon Rom (Christoph Waltz), omul regelui in Africa, individ care, pentru a pune mana pe depozitele de diamante din Opar, are nevoie sa-l dea pe Tarzan pe mana unui sef de trib care vrea sa-i faca de petrecanie. Cei trei se pomenesc astfel implicati intr-o problema mult mai complexa, care implica diamantele din Congo, pe regele Leopold al Belgiei si diferitele triburi ai caror barbati erau transformati in sclavi.

Lupte intre “cei buni” si “cei rai”, ciocniri intre maimute si oameni, conflicte dezgropate, rapiri si salvari, o poveste de iubire veche si una de prietenie noua, decoruri de vis si efecte vizuale excelente sunt doar cateva dintre ingredientele care fac din “Legenda lui Trazan” un film pe care merita sa-l vedeti daca sunteti fani ai personajului Tarzan (sau ai lui Alexander Skarsgard, de ce nu) si nostalgici in ceea ce priveste jocurile copilariei. Filmul a intrat in cinematografe la inceputul acestui weekend si este distribuit la noi de Freeman Entertainment.

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.