Filmele horror revin in august la Biertan

Festivalul de Film Horror & Fantastic “Luna Plina”, primul de acest gen din Romania, revine intre 25 si 28 august la Biertan, pentru o a cincea editie. Timp de patru zile, in satul pitoresc din Transilvania, fanii genului se vor delecta cu povesti de groaza, petreceri, ateliere fantastice si multe alte activitati.

Dupa cum anunta comunicatul oficial, una dintre noutatile editiei este competitia de scurtmetraje horror & fantastice, care revine in programul “Luna Plina” alaturi de sectiunea competitiva de lungmetraj. Publicul va decide, ca in fiecare an, cine pleaca acasa cu trofeul.

Un eveniment cu totul special la Biertan va fi cine-concertul celor de la Foley’Ala, care vor acompania live filmul mut “Genuine: A Tale of a Vampire” (1920), regizat de Robert Wiene, autorul unei capodopere a genului, „Cabinetul doctorului Caligari”. Suprarealist si hipnotic, cu decoruri distorsionate si bizare create de pictorul expresionist César Klein, in tehnica perspectivei deformate, filmul este unul dintre cele mai indraznete din epoca sa. In centrul povestii, o femme fatale care suceste mintile barbatilor si-i impinge la acte odioase.

Detaliile despre filmele din program si surprizele editiei vor fi publicate in perioada urmatoare pe www.lunaplinafestival.ro.

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *