Cine sunt headlinerii de la Bucharest Jazz Festival 2016

Cantareata de soul Lisa Simone, fiica celebrei Nina Simone, trupa unuia dintre cei mai eruditi pianisti, The Kenny Werner Trio, si neconventionalul percutionist indian Trilok Gurtu sunt cateva dintre capetele de afis ale celei de-a cincea editii Bucharest Jazz Festival (19-25 septembrie 2016, Piata George Enescu).

Lisa Simone va fi prezenta la Bucharest Jazz Festival cu „My World”, cel mai recent album al sau, lansat in martie 2016, care aduce un soul modern tentat de o tusa de muzicalitate africana, in care piesele spirituale se imbina cu bucati de funk-groove. Concertul artistei va avea loc vineri, 23 septembrie, de la ora 21.30.

Cu 15 ani de concerte si cinci albume influente la activ, muzica trupei The Kenny Werner Trio e recunoscuta pentru flexibilitatea basului lui Johannes Weidenmueller, improvizatia tobelor lui Ari Hoenig si sufletul si stiinta pianistului de clasa mondiala, Kenny Werner. Trio-ul va concerta la Bucharest Jazz Festival sambata, 24 septembrie, de la ora 21.30.

Nota de final a celei de-a cincea editii Bucharest Jazz Festival o da unul dintre cei mai inovativi percutionisti, Trilok Gurtu. Acompaniat de Jonathan Ihlenfeld Cuniando la bas, de Tulug Tirpan la pian si de Frederik Koester la trompeta, Trilok Gurtu urca pe scena din Piata George Enescu, duminica, 25 septembrie, de la ora 21.30, pentru un recital live de world music.

Programul complet al festivalului si detalii despre trupele participante si spectacole va fi disponibil curand pe www.bucharestjazzfestival.ro.

Accesul la toate reprezentatiile din cadrul festivalului este gratuit.

Foto: AlexandreLacombe – Facebook

Share

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.