6-9 octombrie: Festivalul de scurtmetraje Timishort

A opta editie a festivalului de scurtmetraje Timishort va avea loc in perioada 6-9 octombrie, la Cinema Timis si la Sala 2 a Teatrului National din Timisoara. Evenimentul este organizat de Asociatia Romana a Filmului Independent (ARFI) din Timisoara cu sprijinul Primariei si Consiliului Local Timisoara si al Centrului National al Cinematografiei.

Timp de patru zile, timisorenii vor avea ocazia de a vedea cele mai noi si mai apreciate scurtmetraje impartite in sapte sectiuni, patru dintre ele fiind competitionale: o competitie internationala, una nationala, o competitie dedicata filmelor experimentale (Videorama) si competitia de scurtmetraje dedicata filmelor pentru copii (Timikids). Premiul mare al festivalului, in valoare de 3500 de euro, este oferit de Institutul Cultural Roman.

Ca in fiecare an, Timishort se va deschide cu un lungmetraj in avanpremiera in Romania. Mult asteptatul thriller “The Man Who Was Thursday”, o coproductie Ungaria-Romania, cu Ana Ularu in rolul principal, va fi proiectat pentru prima data la Timishort.

Mai multe informatii despre festival veti gasi AICI.

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.