“Roscovanul” de J.P. Donleavy a aparut la Litera

O noua aparitie in premiera in colectia Clasici Moderni a Editurii Litera, “Roscovanul”, de J.P. Donleavy, a fost inclus de Modern Library printre cele mai bune 100 de romane ale secolului XX. Cartea este acum disponibila in reteaua Bookstop Litera, in toate librariile din Bucuresti si din tara, online pe www.litera.ro si pe www.elefant.ro.

Iresponsabil, nespalat, fermecator si fara un ban in buzunar, Sebastian Dangerfield, student la Drept la Colegiul Trinity, irlandez american cu accent englezesc, naufragiat in Dublin si visand la dolari si femei usoare, vesnic client al caselor de amanet, cutreiera puburile, murmurand ispite amagitoare la urechea oricarei fete dispuse sa-l asculte, intr-o cautare deliranta a libertatii, bogatiei si recunoasterii care simte ca i se cuvin. Liric si licentios, convingator, miscator si extrem de amuzant, “Roscovanul” este un roman de un geniu comic autentic.

“Cred ca va mai trece multa vreme pana sa-mi pice in mana o carte care sa se apropie macar de maiestria Roscovanului. Si, cand asta se va intampla, cel mai probabil va fi tot o carte a domnului Donleavy.” Dorothy Parker, Esquire

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.