Leontina Vaduva sarbatoreste 30 de ani de cariera internationala

Gala Aniversara „LEONTINA VADUVA 30” se va desfasura vineri, 7 octombrie, ora 19:00, pe scena Salii Radio din Bucuresti. Anul 2016 marcheaza trei decenii de cand o tanara soprana din Romania cucerea laurii Concursului International de Canto de la Toulouse si isi deschidea, astfel, portile Europei si ale intregii lumi muzicale.

Leontina VADUVA reprezinta unul dintre cele mai sonore nume ale solisticii internationale, cu prezente pe scenele de la Royal Opera House Covent Garden din Londra, Opera din Paris, Scala din Milano, Metropolitan Opera din New York, Opera din Viena, si multe, multe altele.

Sporana va sarbatori 30 de ani de cariera internationala alaturi de cativa dintre cei mai dragi colegi si ucenici din generatia mai tanara: baritonul Florin ESTEFAN, soprana Alexandra DOBOS-RODRIGUEZ, tenorul George Ionut VARBAN si mezzo-soprana Florentina SOARE. Acestora li se adauga un invitat special in persoana violonistei Clara CERNAT, profesor de vioara la Conservatorul din Toulouse si director artistic al festivalului Rencontres Musicale de Nailloux – festival care o va aniversa pe Leontina Vaduva printr-un concert sustinut de soprana la Biserica din Nailloux, in toamna acestui an.
De asemenea, pentru acest moment aniversar, pianistul si compozitorul Thierry HUILLET va prezenta in premiera mondiala absoluta, prin intermediul violonistei Clara CERNAT, piesa Une nuit a Buenos Aires. Excelenta sonora va fi asigurata de Orchestra Nationala Radio, sub bagheta dirijorului Gabriel BEBESELEA si de Corul Academic Radio, sub conducerea dirijorului Ciprian TUTU.

Biletele se gasesc pe www.eventim.ro, in magazinele Germanos, Orange, Vodafone, Domo, Carrefour, Librariile Carturesti, Librariile Humanitas, Bnezinariile OMV si la Casa de bilete a Salii Radio.

Evenimentul este organizat de Societatea Romana de Radiodifuziune, Orchestrele si Corurile Radio Romania, creart – Centrul de Creatie, Arta si Traditie al Municipiului Bucuresti si Asociatia pentru Muzica, Arta si Cultura.

Share

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.