Cum traieste si iubeste “O femeie singura”

Avanpremiera spectacolului “O femeie singura” de Dario Fo si Franca Rame, in regia lui Daniel Grigore-Simion, a avut loc pe 30 septembrie la Teatrul de Arta Bucuresti. One-woman show-ul s-a desfasurat cu casa inchisa si a cules la final aplauze indelungate pentru interpretarea extraordinara a actritei Andreea Bibiri.

Sala Teatrului de Arta Bucuresti s-a umplut ochi vineri seara la avanpremiera spectacolului “O femeie singura”, jucat cu mare talent de Andreea Bibiri. Artista a intruchipat o femeie inchisa in propria casa de propriul sot, dupa ce avusese o relatie cu un barbat mai tanar si apoi incercase sa se sinucida. Femeia isi imparte ziua intre ingrijirea copiilor si a socrului paralizat si libidinos, gatind, spaland si ocupandu-se de curatenie, timp in care este privita pe ascuns de un barbat din vecini (ceea ce o determina sa stea echipata in propria casa in trenci si cizme de schi) si agresata telefonic de un alt barbat care ii vorbeste murdar.

Andreea Bibiri, cu o naturalete fascinanta si magnetica, interactioneaza pe alocuri cu cei din sala, cerandu-le parerea sau adresandu-le diverse intrebari directe sau retorice. Femeia pe care o interpreteaza povesteste publicului toate bucuriile si toate tristetile ei, de la casatoria cu un om care o minimizeaza si pentru care nu simte nimic si pana la aventura cu baiatul care ii preda engleza, care o venereaza si de care se indragosteste si ea pasional, de la ignoranta ei intr-ale vietii si pana la cunoasterea unor stari incredibile, de la viata plata de gospodina si pana la tentativa de sinucidere esuata.

Ca spectator, esti prins inca de la inceput si tinut strans in poveste pana la final, hipnotizat de naratiune si de personajul care isi revarsa sufletul in fata ta si care te face sa meditezi la tragediile unei vieti sau iti aminteste fie de pasaje din propria existenta, fie cel putin de anumite sentimente sau senzatii pe care le-ai incercat macar o data. Si, foarte important, acest personaj fenomenal, desi tragic in esenta, te face sa te cutremuri de ras nu de putine ori, prin inocenta sau absurditatea situatiilor pe care ti le prezinta. Finalul piesei vine cu un urlet din rarunchi si cu o eliberare pentru femeie, poate ca nu general valabila, ci asa cum decide ea ca trebuie sa arate eliberarea.

Spectacolul “O femeie singura”, pe care vi-l recomand cu mare drag, dureaza 60 de minute si va avea premiera luna aceasta pe data de 13, de la ora 20.15. Biletele costa 31,5 lei, respectiv 21 lei (elevi, studenti, pensionari) si se gasesc pe www.teatruldearta.ro/bilete sau Eventim.ro (rezervari: 0737.904.932 / rezervari@teatruldearta.ro).
Biletele rezervate trebuie achizitionate cu minimum o zi inainte de data spectacolului. Valabilitatea rezervarii se pierde pentru biletele neridicate pana in pre-ziua evenimentului ori în cazul neconfirmarii telefonice a acesteia, in ziua reprezentatiei. Spectacolul nu este recomandat persoanelor sub 16 ani.

Share

2 thoughts on “Cum traieste si iubeste “O femeie singura”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *