Litera sarbatoreste Ziua Internationala a Profesorului

Ziua Internationala a Profesorului, sarbatorita in fiecare an pe 5 octombrie, aduna laolalta elevi, studenti, parinti si activisti din domeniul educatiei pentru a aduce un omagiu cadrelor didactice si pentru a atrage atentia asupra covarsitoarei importante pe care acestia o au in formarea generatiilor viitoare.

Fara profesori, educatia nu si-ar indelini rolul sau de formator, caci a preda nu inseamna doar a invata elevul o serie de date si fapte: inseamna a-l inspira, a-i exploata potentialul, a-i oferi noi perspective.

Astfel, toti elevii si studentii sunt invitati sa isi onoreze dascalii prin campania Profesorul meu, Eroul meu! Pe 5 octombrie, cei care posteaza pe pagina de Facebook Clubul Profesorilor din Romania un comentariu despre cat de speciali sunt profesorii lor pot aduce acestora o surpriza culturala: carti de la Editura Litera pentru toti dascalii din cancelarie! In urma tragerii la sorti, profesorii din 10 cancelarii din Romania vor primi carti inmanate chiar de elevii care si-au exprimat admiratia si recunostinta fata de ei.

Cartile oferite in campania Profesorul meu, Eroul meu! fac parte din colectiile consacrate Litera: Clasici Moderni, Clasici contemporani, Buzz Books, Thriller, Biblioteca pentru toti, Agatha Christie sau Nobel.

Ziua Internationala a Profesorului a fost desemnata de catre UNESCO in anul 1994 pentru a marca semnarea, in 1966, a „Recomandarii UNESCO/ILO privind statutul profesorilor”, urmata de „Recomandarea privind invatamantul superior” (1997), principalele documente de referinta privind cadrele didactice la nivel international.

Share

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.