Ce vedem de joi pana duminica la TAB

In saptamana aflata in desfasurare, oferta de spectacole a Teatrului de Arta Bucuresti este reprezentata de o premiera exceptionala si de trei spectacole deja consacrate. Biletele costa 31,5 lei (pret intreg) sau 21 lei (studenti/elevi/pensionari) si se gasesc pe www.teatruldearta.ro/bilete si Eventim.ro.

joi, 13 octombrie | ora 20.15
O FEMEIE SINGURA de Dario Fo si Franca Rame – PREMIERA

Traducerea: Daniel Grigore-Simion si Andreea Bibiri
Cu: Andreea Bibiri
Regia: Daniel Grigore-Simion

O femeie prizoniera in propria viata.
Viata ei, o constructie alcatuita din persoane, preocupari, obiecte inutile, straine si agresive. Schimbarea pare inspaimantatoare. Aparent imposibila. Isi va gasi curajul sa evadeze? Ce o va salva?
Piesa “O femeie singura” este scrisa de celebrii dramaturgi italieni Dario Fo si Franca Rame, doi dintre cei mai cunoscuti actori si activisti politici ai Italiei. Dario Fo si Franca Rame au avut curajul asumarii convingerilor si angajamentului fata de probleme politice si sociale si s-au implicat in numeroase controverse cu statul, politia, cenzura, televiziunea si Vaticanul. Una din figurile de varf ale farsei moderne si ale dramei politice, Dario Fo a scris peste 70 de piese de teatru. Lucrarile sale au fost traduse in peste 30 de limbi, iar in 1997 el a castigat Premiul Nobel pentru Literatura.
Spectacolul nu este recomandat persoanelor sub 16 ani.

vineri, 14 octombrie | ora 20.15
UNORA LE PLACE SWINGUL dupa Donna Hoke

Cu: Lavinia Munteanu, Anca Manolescu, Edgar Nistor si Marius Calugarita
Regia: Claudiu Puscau

Traim intr-o lume a preferintelor si optiunilor, a tendintelor si a liberului arbitru. Unii prefera iarna, altii, pescuitul, unii, hainele in culori pastel, iar altii, puiul la ceaun. Multi opteaza pentru filme horror, iar unora le place… swingul. Textul, dupa o cunoscuta si premiata autoare din Statele Unite ale Americii, trateaza cu umor si dezinvoltura, dar si cu sensibilitate, problemele cuplurilor tinere din zilele noastre.
Ce legatura poate exista intre doua cupluri vecine, un pui de elefant, sex si lasagna? Iata un raspuns pe care il puteti afla numai daca veti accepta sa va dezbracati de prejudecati si sa urmariti acest spectacol al contrastelor, in care nonconformismul se imbina cu sensibilitatea, iar umorul, cu profunzimea sentimentelor. Un spectacol care, cu siguranta, va va face sa va priviti altfel vecinii.
Spectacolul nu este recomandat persoanelor sub 16 ani.

sambata, 15 octombrie | ora 20.15
INSOMNIACII de Mimi Branescu

Cu: Liviu Cheloiu, George Constantinescu, Marin Grigore

O comedie despre banalitatea vietii si despre conditia umana dramatica, despre oameni ratacind in absurd, care se agata de ganduri revelatoare, oricat de caraghioase, in speranta iesirii din anonimat.
O comedie nebuna cu si despre nebuni si nebunie.
Productie a Teatrului de Arta Bucuresti
Spectacol prezentat in cadrul Festivalului Comediei Romanesti – FESTCO.

duminica, 16 octombrie | ora 20.15
UN BARBAT SI MAI MULTE FEMEI de Leonid Zorin

Cu: Paula Chirila si George Constantinescu
Regia: Bogdan Husanu

Intr-o societate in care barbatii inca se mai intreaba “ce-si doresc femeile”, Teatrul de Arta Bucuresti a descoperit secretul eternului feminin: firea permanent schimbatoare a “sexului slab”. Gavrunski, personajul masculin, cunoaste, de-a lungul spectacolului, femeia inger, femeia exaltata, femeia paznic, femeia autoritara, femeia disperata, femeia victima, femeia romantica – acestea devenind norocul si ghinionul din viata lui.

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *