Abbas Kiarostami, unul dintre cei mai influenti cineasti ai ultimelor decenii, care s-a stins in iulie anul acesta la Paris, va fi celebrat in cadrul unei retrospective la festivalul Les Films de Cannes à Bucarest. Invitata speciala, cu acest prilej, este actrita Mania Akbari, care va lua parte la proiectii si va discuta cu publicul in primele patru zile de festival.

Patru dintre filmele care i-au adus renumele regizorului iranian vor fi proiectate in sectiunea Tribut Abbas Kiarostami: „Close-Up” (1990), „Au travers des oliviers/ Through the Olive Trees” (1994), „Le Goût de la cerise/ Taste of Cherry” (1997) si „Ten” (2002).

Abbas Kiarostami (22 iunie 1940, Teheran – 4 iulie 2016, Paris) a fost regizor, scenarist si producator de film. Autor a peste 40 de filme, Kiarostami a devenit o figura emblematica pentru cultura iraniana, filmele lui conturand un portret nuantat al tarii sale.

Les Films de Cannes à Bucarest se va desfasura anul acesta intre 14 si 23 octombrie, cu o editie extinsa si cu cele mai asteptate filme din selectia Festivalului de la Cannes. Informatii despre bilete gasiti AICI.