„Snowden. Povestea nestiuta a celui mai cautat om din lume” se va lansa la Gaudeamus

„Snowden. Povestea nestiuta a celui mai cautat om din lume”, de Luke Harding, va aparea in curand la Editura Meteor Press si se va lansa la Targul de Carte Gaudeamus de luna viitoare. Cartea vorbeste despre omul care a scos la iveala adevaratele moravuri ale Agentiei Nationale de Securitate (NSA) si ale aliatilor acesteia.

Edward Snowden, un tanar geniu al computerelor care lucra pentru Agentia Nationala de Securitate a SUA (NSA), a dezvaluit modul in care aceasta organizatie inspaimantator de puternica foloseste tehnologia moderna pentru spionarea intregii planete. Din ziua in care si-a parasit atragatoarea prietena din Hawaii, carand cu el un hard drive plin de secrete, pana la saptamanile petrecute in secret in Hong Kong si lupta sa pentru a obtine azil, povestea lui Snowden se citeste ca un thriller care face inconjurul globului.

„The Guardian a fost, ma bucur sa spun asta, primul reprezentant al presei libere care a publicat dezvaluirile lui Snowden. Am considerat ca era de datoria noastra sa spargem tabuurile secretivitatii, tinand cont, asa cum si-a dorit insusi Snowden, de protectia persoanelor si a documentelor secrete sensibile.” (Alan Rusbridger, Redactor sef, The Guardian)

Cartea, tradusa la noi de Mihaela Adina Eros, a fost ecranizata si filmul a fost preluat de firma de distributie „Independenta Film Romania”, urmand ca premiera sa aiba loc la jumatatea lunii noiembrie.

Share

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.