Spectacol de dans contemporan: “Dorian”

Premiera spectacolului de dans contemporan DORIAN va avea loc pe 30 octombrie, la teatrul UNTEATRU, urmata de reprezentatii pe 31 octombrie, 1 si 2 noiembrie. Pe 5 si 6 noiembrie spectacolul merge la T. N. “Mihai Eminescu” Timisoara, pe 14 si 15 la T. N. “Marin Sorescu” Craiova, pe 21 si 22 la Teatrul “Toma Caragiu” din Ploiesti.

Inchis intre patru pereti, in locuinta in care si-a petrecut ultimii ani din viata, Dorian isi rememoreaza trecutul si isi traieste prezentul in proximitatea sfarsitului. Creat de Oana Rasuceanu, in jurul unui singur actor-dansator, George Albert Costea, combinand dansul cu proiectiile multimedia, Dorian isi propune sa ii transpuna pe spectatori intr-o lume pe cat de reala, pe atat de poetica.

Dupa ce a semnat regia si scenariul pentru trei lungmetraje (“Love Building”, “Alt Love Building” si “Breaking News” – aflat in post-productie), Iulia Rugina povesteste despre experienta lucrului pentru un spectacol de dans: “Dorian a insemnat pentru mine o iesire din zona de confort pe care mi-a oferit-o uneori cinema-ul: cadrul A + cadrul B dau povestea C si emotia D. La Dorian povestea e emotie pura. Punctul A e si punctul D. A fost un altfel de drum, printre imagini, fara randurile de caiet dictando pe care am invatat sa scriu”.

Spectacolul este o productie a Asociatiei Culturale Control N.

Biletele pentru premiera din 30 octombrie se gasesc AICI.

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.