Expozitie de fotografie: “Fantanile Olteniei”

Asociatia Fotoclub “Mircea Faria” din Craiova, in parteneriat cu MNTR, va invita pe 3 noiembrie, la ora 17:00, la sala Acvariu, la vernisajul expozitiei “Fantanile Olteniei”. Expozitia gazduieste lucrarile fotografilor Dorian Delureanu si Cristian Bassa si este rezultatul unui proiect de cartografiere a fantanilor de uz comunitar din regiunea Olteniei.

Prin calatoriile lor, desfasurate anul acesta in peste 40 de locuri din judetele Dolj si Mehedinti, cei doi fotografi, Dorian Delureanu si Cristian Bassa, au avut ca obiectiv o prima documentare a unor fantani vechi din Oltenia si a spatiilor in care acestea se regasesc. In proiect sunt incluse fantanile de sat si de hotar/rascruce, multe aflate intr-un stadiu avansat de degradare. Odata cu disparitia lor, o harta a peisajelor si traiectoriilor vietii rurale cotidiene din Oltenia s-ar risipi. Punctul de plecare al proiectului si al expozitiei il reprezinta explorarile din Dolj si Mehedinti, urmand sa se extinda si in celelalte judetele din Oltenia. O tinta a acestui proiect ambitios este realizarea unei harti a acestor monumente cu elemente specifice de identificare. Traseul realizat a fost deja indexat in varianta unei harti electronice.

Expozitia va fi deschisa la Muzeul National al Taranului Roman, sala Acvariu, in perioada 3-27 noiembrie 2016. Intrarea este libera.

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.