Institutul Francez din Bucuresti prezinta spectacolul-eveniment FUGATO LABILE: CAMILLE CLAUDEL, de Georgette Garbès Putzel, traducerea Edith Negulici, a carui premiera va avea loc pe 1 noiembrie, ora 19.30 la Sala Elvira Popescu. Din distributie fac parte LIANA CETERCHI, TEODORA TOADER si CEZARA MUNTEANU.

„Camille Claudel. Femeia artist cunoscuta mai mult pentru relatia ei cu Rodin (caruia i-a fost eleva, confidenta, amanta si muza) si-a depasit timpul si a fost data uitarii chiar de oamenii cei mai apropiati ei. Un destin remarcabil, atat prin forta cu care a patruns si a reusit in lumea artistica, cat si prin tragismul care i-a marcat sfarsitul. Paul Claudel fratele ei mai mic, spunea ca ar fi fost inzestrata cu toate darurile ; considerata geniala, inteligenta, cultivata, de o frumusete izbitoare – a fost daruita acestei lumi pentru a revela frumosul. Camille Claudel a adus sculptura intr-un punct in care echilibrul sfida zborul. Nu a fost insa lasata sa zboare. Nu o permiteau prejudecatile timpului, Nu se cadea, Nu era voie… Camille Claudel a luptat cu fiecare NU al timpului ei… devenind ea insasi un NU, refuzand sa mai lucreze, sa mai existe. A trebuit sa treaca aproape un secol pentru a se i se recunoaste geniul.” (Liana Ceterchi)

Un spectacol al Asociatiei Femeilor din Teatru IF…/DACA …PENTRU FEMEI realizat cu sprijinul UNITER

Invitat special: Georgette Garbès Putzel, actrita, regizor, dramaturg, director artistic al Theatre Mosaic Mond www.theatremosaicmon.net Vermont (S.U.A.)

Biletele se gasesc online pe Eventbook, cu un click AICI si in reteaua Eventbook.