„FUGATO LABILE: CAMILLE CLAUDEL” are premiera pe 1 noiembrie

Institutul Francez din Bucuresti prezinta spectacolul-eveniment FUGATO LABILE: CAMILLE CLAUDEL, de Georgette Garbès Putzel, traducerea Edith Negulici, a carui premiera va avea loc pe 1 noiembrie, ora 19.30 la Sala Elvira Popescu. Din distributie fac parte LIANA CETERCHI, TEODORA TOADER si CEZARA MUNTEANU.

„Camille Claudel. Femeia artist cunoscuta mai mult pentru relatia ei cu Rodin (caruia i-a fost eleva, confidenta, amanta si muza) si-a depasit timpul si a fost data uitarii chiar de oamenii cei mai apropiati ei. Un destin remarcabil, atat prin forta cu care a patruns si a reusit in lumea artistica, cat si prin tragismul care i-a marcat sfarsitul. Paul Claudel fratele ei mai mic, spunea ca ar fi fost inzestrata cu toate darurile ; considerata geniala, inteligenta, cultivata, de o frumusete izbitoare – a fost daruita acestei lumi pentru a revela frumosul. Camille Claudel a adus sculptura intr-un punct in care echilibrul sfida zborul. Nu a fost insa lasata sa zboare. Nu o permiteau prejudecatile timpului, Nu se cadea, Nu era voie… Camille Claudel a luptat cu fiecare NU al timpului ei… devenind ea insasi un NU, refuzand sa mai lucreze, sa mai existe. A trebuit sa treaca aproape un secol pentru a se i se recunoaste geniul.” (Liana Ceterchi)

Un spectacol al Asociatiei Femeilor din Teatru IF…/DACA …PENTRU FEMEI realizat cu sprijinul UNITER

Invitat special: Georgette Garbès Putzel, actrita, regizor, dramaturg, director artistic al Theatre Mosaic Mond www.theatremosaicmon.net Vermont (S.U.A.)

Biletele se gasesc online pe Eventbook, cu un click AICI si in reteaua Eventbook.

Share

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.