„Varza, cartofi si alti demoni” a primit reactii pozitive in strainatate

Filmul documentar „Varza, cartofi si alti demoni”, in regia lui Serban Georgescu, a avut premiera mondiala marti 1 noiembrie 2016, in cadrul Festivalului International de Film Documentar si de Animatie de la Leipzig – DOK Leipzig. Filmul a primit reactii pozitive atat pe durata proiectiei cat si cadrul sesiunii de Q & A de la final.

Fondat in 1955, Dok Leipzig este cel mai vechi festival de film documentar din lume si unul dintre cele mai reputate in ceea ce priveste documentarul artistic, filmul de animatie si proiectele interactive. „Varza, cartofi si alti demoni” a fost selectionat alaturi de alte 178 de filme si 6 proiecte interactive, din peste 2400 de filme propuse si a fost inclus in sectiunea Program International.

Filmul relateaza din interior stradania satului de a iesi dintr-un cerc vicios din care nimeni nu castiga: 1 sat, 1.000 de tractoare, 100.000 de tone de varza. Profit? Niciunul. Din contra: la finalul zilei satenii au de a ales intre a vinde pe aproape nimic sau a-si ingropa recolta. Regizorul a documentat personal subiectul filmului timp de un an in care a lucrat pamantul cot la cot cu satenii.

Serban Georgescu are la activ mai bine de 20 de ani de experienta in domeniul documentarelor si advertisingului, lucrand pentru clienti de prestigiu.

Cabbage, Potatoes and Other Demons / Trailer from Kolectiv Romania on Vimeo.

Share

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.