Petrecere de lansare: Trooper “In Ziua a Opta”

Dupa ce pe 24 octombrie targovistenii de la Trooper au lansat albumul “In Ziua a Opta” impreuna cu revista bilunara Academia Catavencu (treaba care i-a determinat pe fani sa ia cu asalt chioscurile din toata tara), pe 5 noiembrie, in Club Quantic, a venit randul petrecerii de lansare a celui mai nou material discografic.

Lansarea din 5 noiembrie a umplut Clubul Quantic din Bucuresti cu fani mai vechi si mai noi ai formatiei, oameni care stiu ca atunci cand vii la concertele Trooper nu ai alta solutie decat sa te distrezi si sa canti pana ramai fara voce – daca nu cumva esti Coiot, care poate canta la infinit. 🙂 Desi ii cunosc pe baieti de la primul album, tot ma mir de fiecare data cu cate energie si bucurie se urca pe scena si revarsa acest entuziasm asupra publicului. Desi cand i-am vazut prima data erau, ca si mine, niste tinerei in perioada studentiei, pletosi si liberi de responsabilitati, iar acum s-au transformat in niste domni tunsi, cu familii si joburi, pasiunea si seriozitatea in ceea ce priveste muzica lor le-au ramas si se vad la fel de clar ca intotdeauna.

Concertul de aseara a cuprins piese din toate timpurile, de la proaspata “Stefan cel Mare” aparuta pe “In Ziua a Opta”, cu care au deschis show-ul sau la fel de recentele “Trec anii” si “Te simt” si pana la “Totul e fals”, care m-a intors cu mintea si inima in 2002, cand s-a lansat primul lor full length (“Trooper HMM”) sau “O viata este prea mult”, senzationala compozitie din 2006. Asa cum face mereu, la interval de cateva piese Coiot s-a oprit si a vorbit cu cei din public, a multumit pentru prezenta si a indemnat la vocalize si cantari, desi la concertele lor lumea oricum e racordata la atmosfera si participa din plin. Cei 30 de lei pe care i-am dat pe bilet au parut prea putini pentru cat talent, cata bucurie si cata frumusete exista intr-un concert de-ale trooperilor. 🙂

izao

Cat despre “In Ziua a Opta”, este un album care a primit reactii pozitive inca de la aparitia de saptamana trecuta si, in ceea ce ma priveste, sunt de aceeasi parere: e un disc care mi-a placut de la prima ascultare, conectat la vremurile in care traim, la realitatile din Romania, un disc care contine piese foarte noi, precum si altele care n-au fost incluse pana acum pe vreun album, dar si o serie de cover-uri foarte inspirate.

Tracklistul este urmatorul:

01. Coruptia ucide!
02. Doua roti
03. Trec anii
04. In ziua a opta
05. Te simt
06. Doar Voi
07. Stefan cel Mare (preluare Chrom Dioxid)
08. Nopti (preluare Valeriu Sterian si Compania de Sunet)
09. Nunta (preluare Phoenix).

Share

One thought on “Petrecere de lansare: Trooper “In Ziua a Opta”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *