Cand sotul te neglijeaza, devii “Amanta de la pranz”

Teatrul InDArt a deschis stagiunea pe 6 noiembrie cu un spectacol in premiera: “Amanta de la Pranz”, in regia lui Bogdan Gagu. Clubul Quantic din Capitala, gazda a spectacolului, s-a umplut astfel cu iubitori de teatru (mai mult sau mai putin), care au ocupat toate locurile amenajate in Sala Mare a clubului.

Am spus “mai mult sau mai putin” pentru ca, desi majoritatea celor prezenti acolo stiau exact la ce au venit si anume la un spectacol de teatru – deci un eveniment in timpul caruia nu e de bun simt sa stai de vorba, sa te uiti in telefon sau sa te fatai prin sala ca sa iesi la fumat – chiar la masa la care am fost asezati noi s-au ratacit niste indivizi care in mod evident nu aveau nicio treaba cu ce se intampla in sala, comportandu-se ca si cum ar fi fost la ei acasa.

Din fericire, restul celor din sala pareau un public numai bun pentru spectacolul relativ bun pe care l-au sustinut Ciprian Almasan, Silvia Gagu, Cristina Diaconescu, Alin Brancu si Eduard Bot. Scenariul mi-a placut foarte mult, presarat fiind cu un umor care a starnit rasul in sala de cateva ori, insa m-as fi bucurat daca la mesele din spate unde am avut noi locuri s-ar fi auzit mai bine. Daca vocile masculine erau ceva mai clare, am avut momente in care am facut eforturi mari ca sa le auzim pe cele feminine.

Subiectul piesei e unul cat se poate de simpatic: o doamna, plictisita in casnicie si nemultumita ca sotul tot scrie la o carte in loc sa isi petreaca timpul cu ea, isi gaseste un alt barbat, care insa este si el casatorit. Sotia domnului cu pricina ii face o vizita amantei, insa, pentru ca il gaseste acasa pe sotul acesteia (care, culmea, era de meserie consilier marital) hotaraste impreuna cu el sa se prefaca a avea si ei doi o aventura, pentru a compensa tratamentul celorlalti doi.

In afara de cele doua cupluri, in peisaj apare si proprietarul casei in care se desfasoara actiunea, care e oarecum indragostit de “amanta”, dar o cunoaste de multa vreme si pe “sotie” si care nu intelege certurile celor patru, propunandu-le sa se relaxeze si sa… danseze putin, pentru ca viata, nu-i asa, e frumoasa si nu merita sa ti-o petreci suferind. De altfel, acesta este si personajul care mi-a placut cel mai mult, el fiind interpretat de Eduard Bot, un actor pe care nu il stiam, dar care mi s-a parut ca a fost minunat in acest rol.

“Amanta de la Pranz” se va mai juca pe 20 noiembrie si pe 11 decembrie, tot in Club Quantic. Pana atunci, Teatrul InDArt va asteapta in acest weekend sa va delectati cu un “Divort in ziua nuntii”.

Share

One thought on “Cand sotul te neglijeaza, devii “Amanta de la pranz”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *