Lansarile Editurii Meteor Press la Gaudeamus 2016

Editura Meteor Press pregateste o serie de evenimente de lansare care vor avea loc in perioada Targului Gaudeamus la standul propriu din pavilionul central de la Romexpo, nivelul 0.0. Pe langa lansarile de carte, veti fi intampinati cu oferte si reduceri cuprinse intre 30 si 80% pentru cartile Meteor Press.

Programul este urmatorul:

Joi, 17 noiembrie 2016

Ora 17.00 – la standul Meteor Press:
Lansare de carte: “Dezvaluirile lui Snowden. Povestea nestiuta a celui mai cautat om din lume”, de Luke Harding, in traducerea Mihaelei Adina Eros.
Cartea prezinta povestea nestiuta a ispravilor lui Snowden si a jurnalistilor care s-au confruntat cu presiunile exercitate de guvernele S.U.A. si Marii Britanii dupa publicarea unor articole de senzatie despre amploarea spionajului electronic.
Invitati:
– Iulian Fota, Director al Colegiului National de Informatii, fost Consilier prezidential;
– Cristian Troncota, istoric, profesor univ. la Universitatea Lucian Blaga din Sibiu;
– Ion M. Ionita, Redactor-sef la revista Historia;
– Bedros Horasangian, analist politic:

Ora 18.00 – la standul Meteor Press:
Lansare de carte: “Lapidarea Sorayei”, de Freidoune Sahebjam, in traducerea lui Daniel Voicea, prezinta tragedia unei femei, careia nu-i ramane nicio sansa de aparare in fata isteriei colective care a cuprins multimea, declansata fiind de un complot pus la cale de sotul sau, impreuna cu un presupus mollah si un primar usor influentabil.
Invitati:
– Daniela Zeca Buzura, scriitoare, producator si realizator la TVR 2;
– Ion M. Ionita, Redactor-sef la revista Historia;
– Bedros Horasangian, analist politic.

Vineri, 18 noiembrie 2016

Ora 17.00 – la standul Meteor Press:
Dubla lansare de carte:
“Confidentele unui ambasador sovietic la Washington. Ambasadorul Moscovei pe langa sase presedinti americani in timpul Razboiului Rece – Kennedy; Johnson; Nixon; Ford; Carter; Reagan”, de Anatoli Dobrinin, in traducerea lui Mihai Dan Pavelescu – se refera, in esenta, la cele mai puternice personalitati politice din Washington, insa dezvaluie cu brio negocierile secrete dintre Moscova si Washington din cadrul unor intalniri la cel mai inalt nivel.
In volumul “Noua “nobilime”. Renasterea statului securist rus si trainica mostenire a KGB-ului”, de Andrei Soldatov si Irina Borogan, in traducerea lui Dan Criste, doi jurnalisti curajosi, care s-au ocupat de tema serviciilor de securitate ale Rusiei vreme de peste un deceniu, patrund in lumea secreta a FSB pentru a ne arata cum au ajuns acestea, dupa cuvintele fostului director al FSB Nikolai Patrusev, “noua nobilime” a Rusiei – mai puternice si mai misterioase decat KGB.
Invitati:
– Petre Mihai Bacanu, Director executiv al ziarului Romania Libera;
– Dorin Matei, Redactor-sef la revista Magazin istoric;
– Armand Gosu, Conferentiar la Universitatea Bucuresti, Facultatea de Stiinte Politice;
– Ion M. Ionita, Redactor-sef la revista Historia;
– Bedros Horasangian, analist politic.

Ora 18,00 – la standul Editurii Meteor Press
Lansare de carte: “Genocidul impotriva armenilor”, de Michael Hesemann, in traducerea Alexandrei Catrina Ciornei, dezvaluie un subiect grav – genocidul armean. Este de retinut faptul ca au fost adaugate surse noi cercetarii referitoare la genocidul armean, prin aducerea la lumina a unor documente existente in arhiva Vaticanului, nepublicate pana acum.
Invitati:
– Excelenta Sa, Monseniorul Miguel Maury Buendia, Nuntiul Apostolic in Romania;
– Excelenta Sa, Hamlet Gasparian, Ambasador Extraordinar si Plenipotentiar al Republicii Armenia in Romania;
– Sorin Antohi, istoric al ideilor;
– Ion M. Ionita, Redactor-sef la revista Historia;
– Bedros Horasangian, analist politic.

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.