Luna Amara: “Ne certam des si, de suparare, ne apucam de compus!”

Luna Amara a lansat prin Universal Romania albumul “Aproape”, care contine sapte piese in registru semi-acustic si care este purtat prin tara si nu numai, in cadrul unui turneu care a inceput pe 15 octombrie in Londra si care se va incheia pe 14 ianuarie 2017 in Galati. Despre noul album si nu numai, in cele ce urmeaza!

Cel mai nou material al vostru, “Aproape”, s-a lansat sub egida Universal Music Romania. Cum s-a conturat aceasta colaborare?

Salut! Universal Music au inceput, de ceva vreme, sa lucreze cu trupe de rock romanesti, underground sau mai consacrate. Noi nu am mai avut un label de la “Loc Lipsa” incoace, nu ca nu am fi vrut neaparat, ci pentru ca nu a existat in perioada asta nici o casa de discuri care sa para interesata de zona muzicala in care activam. Cand ne-am dat seama ca Universal incep sa “miste” in zona asta, ne-am decis sa-i abordam, ei au fost deschisi pentru aceasta colaborare si… iata-ne! Deocamdata am semnat pentru acest material insa este foarte posibil si probabil sa scoatem la ei si urmatoarele materiale Luna Amara…

Ati inceput de curand turneul de promovare a albumului, cum reactioneaza fanii la noile piese?

Neasteptat de bine! Ne-am temut putin de reactii deoarece, dupa 5 ani de pauza discografica, am iesit cu un album de studio de aceasta factura, mai acustica, mai lirica, cu cvartet de coarde si synth-uri. Insa avem noroc de un public deschis la nou, curios si interesat, caruia ii multumim pentru aprecieri si pentru energia cu care ne incarca la fiecare show.

Print

Ce i-ati spune unei persoane care nu a mai ascultat niciodata Luna Amara ca sa o faceti curioasa in legatura cu albumul “Aproape”?

“Salut, suntem Luna Amara si cantam despre tine si despre lumea in care traiesti si pe care te zbati s-o intelegi. Stim ca ti-e greu, ca uneori, in singuratatea ta, iti promiti sa renunti si sa fugi departe. Stim cum e atunci cand toate emotiile curate, toata iubirea sincera, toate sentimentele dezinteresate pe care le-ai strans in tine sunt spulberate de un singur gest de rautate, de ura gratuita. Am cantat despre toate astea si inca mai cantam, despre furie, greata, ignoranta, foame, drepturi, politica, frustrari si angoase. Acum, insa, am vrea sa iti fim aproape; pentru ca putem si pentru ca ne pasa.”

Luna Amara e o trupa care activeaza de multi ani, lucru pe care nu multe formatii din Romania il pot afirma. Care este reteta voastra?

Ne certam des si, de suparare, ne apucam de compus!… Nu e chiar o gluma, adevarul e ca intotdeauna am considerat ca, atata timp cat ne place muzica pe care o facem impreuna, restul lucrurilor se pot rezolva.

Ati cantat pe aceeasi scena cu Paradise Lost, Rammstein, Ozzy… Cu ce artisti v-ar placea sa mai luati contact in acest fel?

Porcupine Tree, Tool, Opeth, Queens Of The Stone Age, Pearl Jam, Radiohead, The Cure, Elbow, Soundgarden, Nothing But Thieves, System Of A Down, Down, Sigur Ros, sincer, lista asta poate continua pe multe pagini…

Dintre toate concertele voastre, pe care il pretuiti cel mai mult si de ce?

E dificil sa alegi doar unul, insa cu siguranta unul dintre cele mai importante concerte din cariera trupei a fost cel de la Sonisphere 2010, Bucuresti, cand am impartit scena cu Stone Sour, Anathema, Alice In Chains si Rammstein. Am fost singura trupa romaneasca din ziua respectiva si totul a fost perfect: de la sunet, la oamenii care s-au adunat in fata scenei la 3 dupa-masa sa ne sustina, la show-ul in sine si la tot ce a urmat dupa – intalnirea cu acei muzicieni extraordinari, atmosfera relaxata din backstage, micul after-party cu cei din Rammstein si o parte din Alice In Chains si Anathema… De asemenea, am dori sa amintim de primul concert din turneul “Aproape”, cel de la festivalul fEAST din Londra, in 15 octombrie, pentru ca a fost o experienta intensa, atat datorita celor care au venit sa ne vada, cat si datorita organizatorilor si orasului acela minunat.

Ce ati vrea sa va mai aduca viitorul, muzical vorbind?

Inspiratie, un manager si un mixer digital de concert.

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *