28 noiembrie: scriitorul Julian Barnes in discutie cu Catalin Stefanescu

Cel mai recent roman al lui Julian Barnes, „Zgomotul timpului” (Editura Nemira), ajunge in librariile din toata tara. Un eveniment special dedicat autorului britanic si romanului are loc luni, 28 noiembrie, de la ora 19.00, la Libraria Humanitas de la Cismigiu, cand Julian Barnes va sta de vorba cu realizatorul TV Catalin Stefanescu prin FaceTime.

Accesul la eveniment este gratuit, dar se face pe baza unei rezervari prealabile prin eventbook.ro.

„Zgomotul timpului” – o biografie fictionala – se concentreaza pe viata compozitorului Dmitri Sostakovici, care se afla in postura ingrata a celor mai multi dintre intelectualii si artistii din blocul sovietic: aceea de a colabora cu un regim opresiv sau de a fi o victima a lui. Proza lui Barnes imbina detaliile biografice cotidiene cu situatii si observatii care ridica probleme universale: raportul arta-putere politica, limitele curajului in fata opresiunii sau exigentele morale uneori fatal de mari.

Opera lui Julian Barnes numara peste 15 volume de proza si eseuri, cariera sa literara fiind incununata de numeroase premii si distinctii, printre care Prix Médicis pentru Papagalul lui Flaubert (1986), Gutenberg Prize (1987) sau Grinzane Cavour Prize (1988). A fost de trei ori finalist la Booker Prize: in 1984 pentru „Papagalul lui Flaubert”, in 1998 pentru „Anglia, Anglia” si in 2005 pentru „Arthur & George”. Statul francez i-a acordat in 1988 titlul de Chevalier des Arts et des Lettres, in 1995 a fost numit Officier de l’Ordre des Arts et des Lettres, iar in 2004 a primit titlul de Commandeur de l’Ordre des Arts et des Lettres. In 2011, i-a fost decernat Man Booker Prize pentru romanul „Sentimentul unui sfarsit”.

Share

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.