S-a lansat Calauza, singura aplicatie de mobil dedicata filmelor de autor

Asociatia Culturala Metropolis, in parteneriat cu Ministerul Culturii, a lansat Calauza, prima aplicatie de mobil dedicata filmelor de autor si adresata publicului cinefil. Aplicatia este gratuita si momentan, contine programele KINOdiseea Cluj si Pitesti. Organizatorii de evenimente si distribuitorii de film de autor sunt invitati sa-si incarce informatiile pe Calauza.

Aplicatia poate fi descarcata pe telefoanele mobile si reprezinta o platforma pusa la dispozitia organizatorilor de festivaluri si distribuitorilor de film independent, un instrument care aduna intr-un singur loc filmul de arta ce poate fi urmarit in Romania, atat in cinematografe, cat si in spatiile alternative.

Aplicatia va avea un caracter interactiv: utilizatorii vor putea contribui cu voturi si alte tipuri de feedback, vor avea loc concursuri care sa stimuleze utilizarea acestei aplicatii, utilizatorii isi vor putea rezerva locuri la evenimente. Realizatorii de film si organizatorii de evenimente vor putea monitoriza reactia publicului la proiectele lor.

“Aplicatia promoveaza filme de buna calitate ce tocmai ies din festivaluri, astfel incat distribuitorii din Romania sa fie motivati sa le ofere publicului. Acest proiect ofera o vizibilitate crescuta cinematografiei de calitate, efectul imediat fiind reorientarea optiunilor distribuitorilor si a exploatantilor catre cinematografia de calitate. Cred ca, pentru a putea creste un public pentru filmele de autor, este nevoie de un efort comun pe care distribuitorii de film si organizatorii de festivaluri sa-l faca. Am creat aceasta aplicatie ca un prim pas in aceasta colaborare”, anunta Asociatia Culturala Metropolis.

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.