La multi ani, TAB!

Teatrul de Arta Bucuresti implineste pe 8 decembrie patru ani de activitate, dar mai ales de bucuria de a oferi si primi energie pozitiva, in sala din strada Sfantul stefan nr. 21. TAB a pus pe scena, intr-un spatiu cultural independent, intim si primitor, emotia in locul efectelor, privilegiind textele de calitate si arta actorului.

Actorul George Constantinescu, fondator al Teatrului de Arta Bucuresti, a declarat: „Nu sunt singurul actor care a pus bazele unui teatru independent, insa am avut o doza buna de nebunie si masochism cat sa construiesc, la propriu, un teatru, fara cunostinte in domeniul constructiilor. Pe 8 decembrie 2012, la ora 22:30, se incheia prima reprezentatie de pe scena noastra. si in momentul aceala m-au cuprins bucuria si frica, pentru ca am realizat ca „avem un teatru: ce facem cu el?”. Iar din acea seara a inceput frumoasa calatorie.”

In ultimii trei ani, spectacole ale Teatrului de Arta Bucuresti au fost premiate la Festivalul Undercloud 2014 (Tudor Istodor – Premiul pentru interpretare masculina in spectacolul Voyeur), la Maratonul Teatrului Independent Bucharest Fringe 2015 (George Constantinescu – Premiul pentru cel mai bun actor, pentru rolul Gleb, in spectacolul Dureri fantoma) si la Festivalul International de Teatru Independent de Comedie – Comic 7 B 2016 (Cerere in casatorie de A.P. Cehov – Premiul pentru cel mai bun spectacol si George Constantinescu – Premiul pentru cel mai bun actor, pentru rolul Ivan Vasilievici din spectacolul Cerere in casatorie ).

La aniversarea din 8 decembrie, Teatrul de Arta Bucuresti asteapta publicul la doua dintre cele mai cerute comedii ale sale: O FEMEIE SINGURA de Dario Fo si Franca Rame, one-woman-show cu Andreea Bibiri, (ora 19.15) si CERERE IN CASATORIE de A.P. Cehov, cu Florentina Nastase, George Constantinescu si Valentin Terente, in regia lui Victor Olahut (ora 21.15). Mai mule informatii gasiti pe www.teatruldearta.ro.

Share

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.